Direktlänk till inlägg 5 november 2009

Kanske t o m får bli ett MVG från Bea... ;)

Av Beatrice F Wik - 5 november 2009 23:19


Tack å tack för alla goa kommentarer! Jag blir sååå glad för att Ni tar er tid att läsa det jag skriver, och ännu gladare blir jag för era fina kommentarer.


Gull-Britt är min styvmor. En pensionerad lärarinna som undervisar andra pensionärer i datakunskap. Lite häftigt, va? Hon får t o m hjälpa mig, som är en generation närmare datavärlden... Du är en stark, klok och härlig kvinna, Gull-Britt!


Och Ingrid... kul att jag är saknad :) Här är kärlekens gudinna från Dalarna, varm och vacker så klockorna stannar.


Gubbfan är en riktig gubbfan, fast på ett positivt sätt. Grubblande och ifrågasättande, men aldrig destruktivt. Åldern gör oss visa och jag uppskattar verkligen hans kloka inlägg, framför allt på vår skolblogg. Livserfarenhet lär det väl aldrig skada att dela med sig av?


Nämner dessa namn, för att folk har frågat. Har några fler trogna bloggvänner, men Ni råkade inte ha kommenterat just nu, så Er får min söta läsarskara fortsätta att vara undrande över. :) 

Flera av mina kollegor, Gubbfan, är nyfikna på vem du är...


Konserten igår var klart Godkänd. Gränsar till MVG, kanske det t o m får bli ett MVG. Pga texterna framför allt. Och för att Winnerbäck spelade ett flertal av mina favoritlåtar. Elegi, Om du lämnade mig nu... m fl... En bra kväll! Och historien slutade med att jag fick ståplats. Tillsammans med mina kollegor/vänner. Helt perfekt!


Sov Gott i natt, bloggvärlden!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

6 november 2009 11:41

Kul att konserten var bra.

Angående dina kollegers undran:
De flesta känner mig, den där gubben/kärringen som tror att han/hon vet och kan allt om skolan bara för att han/hon har gått i skolan en gång.
Den där individen som känner att skolan var till för att förnedra individen, inte bygga upp. Den där individen som fastnat i "någonannansamhället". Själv göra något vettigt, nä tack! Bara gnälla!

Men annars så har Gubbfan fått glädjen att hjälpa till i skolvärlden som sk Rödakors-lärare. Att han slutade berodde på en konflikt med Rödakorset angående, som han tyckte, skattefusk. Gubbfan sysslade ju med skattelagstiftningen till stor del.
Det roligaste var att ha niorna på högstadiet och årskurs två i gymnasiet. Dock sällan naturlinjen. De var alltför vana att bara sitta och svälja teori. Att översätta kunskaper till verkligheten var svårt. Det där att använda fantasin hade de glömt.
Möjligen har elever på utbildning till förskolelärare på högskolan varit lika fantasilösa.
Annars är han en individ som kanske förläst sig på Matti Bergströms böcker och hans människosyn. Kanske mest för att han också gärna använder ett bildspråk som kan kräva en viss tankeskärpa och fantasi.
Så tycker han att det är förfärligt spännande med människor och särskilt barn.
Han lider lite av hybris också eftersom han har en speciell tanke om barn: Alla ungar är mina ungar!
Gubbfan var allvarligt inne på tanken att bli lärare när han gick i gymnasiet. Det var en så mycket annorlunda skola, en skola för människor inte robotar, som han ville skapa. Men vid närmare fundering över vilka han skulle tvingas umgås med i lärarrum insåg han att det var en självmordstanke.
Annars läser han gärna pedagogik och metodiklitteratur, om inte annat för att kunna värja sig mot(läs slå på) en svåger
som utbildar lärare.
Gubbfan kommer inte ihåg en massa fakta och detaljer utan försöker få in det som han kallar kunskap och bildning. Det är inte riktigt detsamma som det dagens lärare måste få in i eleverna. Lärarna måste ju kunna mäta resultat av sitt jobb. De skall utbilda inte bilda, om jag har förstått major Björklund rätt.

Nu har jag nog lämnat ut mig lite för mycket, men närmare kommer man nog inte den här figuren.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gull-Britt

6 november 2009 14:41

Det var ord som värmde!
Har precis kommit från Uddevalla, eller närmare bestämt Ödeborg denna gång, och träffat mina sex barndomsvänner. Det är lika underbart varje gång och helt fantastiskt att vi fortfarande har varann. Jag är lika upplyft efter varje träff. Nästa gång blir det Bovallstrand.
Kram på dig

 
Ingrid

Ingrid

6 november 2009 19:23

Men jösses.. ska du få mig att böla på riktigt?
VAD FINT skrivet om lilla mig!
Jag var tvungen att ropa på maken min så han fick se så vackert du skrev om mig!
Känner mig varm o Glad efter att ha läst din blogg!!
TACK ÄN EN GÅNG!!!!
Lilla Söta Fröken Värmland! =)

Ingrid

http://iddeh.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards