Alla inlägg under november 2009

Av Beatrice F Wik - 7 november 2009 01:05


Helt otroligt att jag sitter uppe än i denna sena natt.


Familjen sover sedan ett bra tag. Jag sitter uppe och lyssnar på musik. Dolly Parton. Fast jag borde ha slocknat för länge sedan... Under den gångna veckan har jag sovit alldeles för lite; har varit på konsert, jobbat sena kvällar med inläsning och haft en i princip sömnlös natt (får sådana ryck ibland, jag tror inte att jag varit helt sömnlös, trots att det känts så. Tror snarare att jag somnat in och vaknat upp med jämna mellanrum.) Så visst borde man sussa nu.


Min arbetsdag blev lång idag, av orsaker jag inte tänker gå in på. Åkte till jobbet halv sju imorse och kom hem klockan åtta på kvällen.


Men man överlever, vet du det (?) ganska mycket med en stark vilja, mycket skratt och en positiv inställning?!


Förvisso tar väl min kropp stryk av att jag sover så lite; jag har ganska lätt att få infektioner och bli sjuk. Skulle gärna vilja sova mer, men jag somnar helt enkelt inte tidigt på kvällen och tyvärr har man ju ingen möjlighet att anpassa samhället efter ens egen dygnsrytm, så jag får väl vara så god att ta skeden i vacker hand och acceptera.


Trött är jag när klockan ringer. Men jag vaknar till med lite kaffe och jag är lycklig över det liv jag lever. Jag har ett stimulerande och roligt jobb, två gudomliga ungar, en fin familj omkring mig och de allra bästa av vänner. Så jag må nog säga att mitt liv är helt okej, trots mina sömnproblem.


Hoppas du redan sover sött. ;)

ANNONS
Av Beatrice F Wik - 5 november 2009 23:19


Tack å tack för alla goa kommentarer! Jag blir sååå glad för att Ni tar er tid att läsa det jag skriver, och ännu gladare blir jag för era fina kommentarer.


Gull-Britt är min styvmor. En pensionerad lärarinna som undervisar andra pensionärer i datakunskap. Lite häftigt, va? Hon får t o m hjälpa mig, som är en generation närmare datavärlden... Du är en stark, klok och härlig kvinna, Gull-Britt!


Och Ingrid... kul att jag är saknad :) Här är kärlekens gudinna från Dalarna, varm och vacker så klockorna stannar.


Gubbfan är en riktig gubbfan, fast på ett positivt sätt. Grubblande och ifrågasättande, men aldrig destruktivt. Åldern gör oss visa och jag uppskattar verkligen hans kloka inlägg, framför allt på vår skolblogg. Livserfarenhet lär det väl aldrig skada att dela med sig av?


Nämner dessa namn, för att folk har frågat. Har några fler trogna bloggvänner, men Ni råkade inte ha kommenterat just nu, så Er får min söta läsarskara fortsätta att vara undrande över. :) 

Flera av mina kollegor, Gubbfan, är nyfikna på vem du är...


Konserten igår var klart Godkänd. Gränsar till MVG, kanske det t o m får bli ett MVG. Pga texterna framför allt. Och för att Winnerbäck spelade ett flertal av mina favoritlåtar. Elegi, Om du lämnade mig nu... m fl... En bra kväll! Och historien slutade med att jag fick ståplats. Tillsammans med mina kollegor/vänner. Helt perfekt!


Sov Gott i natt, bloggvärlden!

ANNONS
Av Beatrice F Wik - 2 november 2009 23:22


Lite lustigt... Vi människor är verkligen vanedjur. Varje kväll vid ungefär samma tidpunkt hamnar jag på samma plats: framför datorn.


Och jag njuter. Av stillheten och lugnet. Av att dagen är fullbordad. En dag av alldeles vanliga stridigheter: upp på morgonen när klockan ylar som en stycken gris. Till jobbet och bränna av lektion på lektion. Träffa vännerna, skratta lite. Prata och känna gemenskap. Hem igen. Tjat på ungar och de vanliga rutinerna, middag, tvätt och, ja...det vanliga. Läste ett jättebra inlämningsarbete idag (kul!:) och så dags för dagens avrundning igen. Fort går det. Fort så in i Norden!!!


 Livet är kanske inte alltid helt enkelt, men det är (citerar Lundell) "Spännande som  f-n."


På tal om Lundell; Åååå, vad kul, det hade jag alldeles glömt bort: På onsdag ska jag på konsert!!! Lars Winnerbäck kommer till Karlstad och det kan man ju bara inte missa!


"Pretentiös" säger en av mina bästa väninnor. Men jag älskar hans texter. De är så bra!!!

 

Det komiska är att jag har bestämt att följa med två av mina kollegor på konserten. Detta är väl kanske inte så komiskt i sig, men mina vänner har köpt sina biljetter långt före mig, så jag är lite rädd att jag får sitta helt för mig själv och det vore ju lite småtrist.


"Det ordner sig alltid" som vi värmlänningar säger. "Och ordner det sig inte så kvetter det ;)"

Jag kan med all sannolikhet se fram emot lite god musik i alla fall...

 

Sov gott i natt, go' vänner!

Av Beatrice F Wik - 1 november 2009 23:23


Jag är ju, som sagt, citatfascist. Det är alla svensklärare utom undantagen som bekräftar regeln. Snor gärna citat, som jag samlar på mig (eller jag lånar. Jag frågar först om jag får låna dem. Sedan lämnar jag tillbaka dem, i perfekt skick! ;)

Jag har en bloggvän som heter Ingrid (Se länkar). Hon och jag är lika mycket känslomänniskor. Vi skrattar, gråter och älskar. (Gärna för mycket!) Av henne har jag lånat några fina citat, läs och ta till dig:

 

Kom ihåg att vi bara har varandra till låns,
Ta vara på tiden med era närmaste!
Älska Alltid lite för mycket!

  -Bloggvännen Ingrid-

 

Förlåtelse ändrar inte det förgågna,
men det förstorar framtiden.
     - Paul Boese -

 

Man förlåter så länge man älskar.
  -Francois de la Rochefoucauld-

 

Tänk på det...

Av Beatrice F Wik - 1 november 2009 21:41


Ååååå, vad skönt, nu är jag klar med alla inlämningsarbeten jag haft efter mig som skulle bedömas!


Vi tog oss en sväng till gravarna, vackert var det och kallt och svart, som vanligt.


När jag kommer till min mormors grav är det som om jag fortfarande känner hennes närhet.

Idag blev jag alldeles tårögd. Hennes värme och kärlek var så oerhört stark. Kunde höra henne säga. "Hej, lilla Bea..."

 

Nu ska jag rensa hjärnan efter genomläsning och betygsättning av arbeten med en liten promenad. Behöver det för att koppla av.


Sov sött, fina bloggvänner;)

Av Beatrice F Wik - 1 november 2009 16:40


Hoppas du har en skön söndag.


 Tänker hedra våra döda idag istället, det går det med. Så nu blir det en tur till kyrkan i mörkret, där vi ska tända var sitt ljus för var och en av våra bortgångna släktingar.


 Det är en speciell känsla att gå över kyrkogården när ljusen lyser på gravarna och det är svart och kallt ute. Det får mig att tänka på hur kort livet egentligen är; snart ligger vi där i våra gravar, och där ska vi ligga sekel efter sekel. Otäckt. Men också en påminnelse om att vi bör ta vara på de här få åren vi har på jorden.

 

Av Beatrice F Wik - 1 november 2009 00:35


Usch och fy på er, bloggkamrater! ;) Nu sitter jag bara och läser era intressanta inlägg istället för att läsa in mig på min historia, vilket jag måste! Tänkte passa på att läsa någon halvtimme till innan jag kryper till kojs, det är ju trots allt sovmorgon och härlig söndag imorgon, men... som sagt; jag fastnar istället vid datorn, sitter och läser och läser era bloggar.


Karaktär, Bea. Nu slutar vi läsa bloggar, tar fram historian och läser en halvtimme till. Sedan går vi till sängs...

Av Beatrice F Wik - 1 november 2009 00:10


Min familj har gått till sängs. Jag sitter och jobbar. Mitt i lördagnatten! Galet va?


På dagana är ju full fart. Så när det är lugn och ro i huset känns det bara skönt att sitta uppe och läsa.

 Förarglig är dock den bild jag tror att många människor har av lärare; sommarlov, jullov, novemberlov, you name it.

Jo, vi har det nog ganska bra när jag tänker efter. Men hilfe, vad mycket tid som går till inläsning! Jo, jag läste historia på universitetet för 15 år sedan. Men inte sjutton kan jag hålla exakt allt jag lärde mig då, färskt i minnet nu. Dessutom vill man ju utvecklas. Det känns trist att träffa andra yrkesgrupper som surar över lärarnas privilegier.


Skulle aldrig vilja byta bort mitt jobb, men jag kan definitivt inte påstå att jag inte jobbar.Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se