Alla inlägg under januari 2010

Av Beatrice F Wik - 18 januari 2010 23:25


När jag nu kollat min mail upptäckte jag att jag fått några jakande svar på personer från min historia som sagt ja till att vara mina vänner på Facebook. Det kom ju upp en hel drös, när jag registrerade mig ;). Hmm. Vad gör man nu?!

 

Very interesting med nya ting...

Av Beatrice F Wik - 18 januari 2010 22:57


Fick snabbt bege mig iväg med bussen idag, efter halva skoldagen. Min grabbs fröken ringde och berättade att Gabriel mådde dåligt. Halsont, illamående. Kräktes aldrig, dock. Han mår bättre nu, så jag antar att jag kan skicka iväg honom till skolan imorgon.


Min dotter har gått med i Facebook. "Det har jag också funderat på" säger jag och snabbt så in i Norden har hon registrerat mig också där. Vi tog bilden från bloggen. Det gick på ett par minuter. Så nu är det bara du kvar, Ingrid!!! ;)


En hel massa från Facebook har jag dock inte alls förstått. Är för tillfället bara registrerad, jag är liksom nykomling och har ingen superkoll på situationen. Lustigt var bara att en hel drös med gamla vänner dök upp, som man på något vis gör vänförfråganden till, när jag skulle registrera mig. Och en kollega. Hur i hela fridens namn vet Facebook allt detta? Magi... :=)


Ja. Imorgon ska jag be en av mina vänner som tjatat på med mig att gå med i Facebook att förklara hela situationen för mig. För jag är som sagt nykomling...


Kära bloggvänner, ge gärna vänförfråganden till mig. Jag har fortfarande inte riktigt uppfattat hur det hela fungerar, nämligen...


Sov sött, mina kära;)




Av Beatrice F Wik - 17 januari 2010 23:12

Du skall:
Tro att du är någon.Tro att du är lika god som alla andra, och alla andra är lika god som du.
Tro att du är lika klok som andra ibland klokare
.Veta att du är lika bra som andra. Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta dem som är bättre
.Ibland vet du mer än andra.
Du är inte förmer än andra men du är enastående som alla andra.
Du duger till mycket.
Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri
.Du skall tro att många bryr sig om dig.Varför????
FÖR ATT DU ÄR NÅGON SOM BEHÖVS
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 

Av Beatrice F Wik - 17 januari 2010 22:33


Har länge tänkt att jag skall börja meditera. Jag har svårt för det här med att varva ner och meditation borde väl vara en bra början på att lösa problemet med mina sömnstörningar. Här är lite tips. Kanske är det fler som skulle vilja börja med detta?


Själv tänkte jag börja imorgon kväll...


Mantrameditation är den vanligaste formen av meditation i världen. Mantra är en kombination av de första stavelserna i sanskritorden manna=tänkande och trana=frigörelse från yttre sken. Ett mantra är därför frigörelse från tänkande, men med århundradena har ordet också kommit att betyda det som beskyddar, vilket antyder att rätt mantra inte bara för en till den inre världen utan också vaktar mot den yttres faror. Ett mantra är ett heligt ljud som man antingen upprepar tyst för sig själv eller mässar högt.

Ljud är en form av energi som påverkar oss väldigt starkt vilket kan vara både positivt och negativt. Mantrat OM är det mest högtstående hinduistiska mantrat och sägs vara ursprungsljudet, ordet ur vilket hela universum skapades. OM uttalas A-U-M aa-o-mm man uttalar det flera gånger högt långsamt. Låt det klinga ut varje gång, Ljudet a vibrerar i naveln, o i hjärtat och m vibrerar först i munnen, för att sedan fortsätta uppåt mellan ögonbrynen och till hjässan. Det är oerhört starkt att upprepa mantrat högt särskilt i grupp. Men du kan ochså upprepa det tyst under meditation.

Hur du mediterar med ett mantra. Sitt bekvämt på ett ställe med ögonen slutna, andas naturligt och upprepa mantrat lika fort som du pratar normalt. Du kan även upprepa mantrat i takt med din andning. Försjunk i mantrat och gå upp i det. Glöm dig själv och allt yttre. När ditt sinne blivit stilla behöver du inte längre fortsätta att upprepa mantrat. Oroa dig inte om tankar och bilder drar förbi genom ditt sinne.Låt de dra förbi genom ditt sinne och fortsätt att koncentera dig på ditt mantra. Om du märker att din uppmärksamhet fladdrar iväg, styr den milt tillbaka till upprepandet av mantrat.

Andningsmeditation Det finns många former av andningsmeditation, men enklast är att sätta sig bekvämt med fötterna på golvet. Blunda och ta några djupa andetag. Därefter fokuserar du dig på din andning, följ andetagen när du andas in och när du andas ut. Slappna av och bara var, kommer det tankar låt de komma men återgå till att bara vara ett med din andning.

Andningsövning-PRANA YAMA Den här andningsövningen kan man göra före mantrameditation Stäng höger näsborre med tummen andas in genom vänster näsborre. Stäng vänster näsborre med pekfingret och öppna höger näsborre. Andas ut genom höger näsborre, andas in genom höger näsborre. Stäng höger näsborre medtummen öppna vänster och andas ut genom vänster näsborre. In genom vänster ut genom höger in genom höger ut genom vänster och så vidare. Andas så här i 10 minuter före meditation. Renar ida och pingala-sol och månkanalerna. Renar höger och vänster kroppshalva, balanserar hjärnhalvorna så att de börjar fungera synkront med varandra.


Källa: Reikilady (se länkar)

Av Beatrice F Wik - 17 januari 2010 00:31


Hoppas att allt är väl med Er därute.


Själva är vi vakna fortfarande, halva familjen; jag och min man. Jag gillar nätter.


Tycker om lugnet som sprider sig. Har alltid varit en nattuggla. Minns när jag var student och pluggade halva nätterna. Ofta började inte mina föreläsningar förrän kl ett på eftermiddagen, tiden innan var inläsningstid. Detta betydde att jag vände på dygnet. Satt uppe och pluggade till klockan två-tre om nätterna. Tio på förmiddagen ringde min klocka. Vid elvatiden kom min bästa väninna, Monica, med bussen från Hagfors. Vi drack kaffe tillsammans, jag åt min frukost: en macka med stark salami. Därefter rökte vi en varsin cigarett. Sedan gick vi till bussen och ankom till universitetet exakt 13.00 Lagom till våra föreläsningar.


Fascinerande egentligen, vad snabbt utvecklingen har gått. För femton år sedan var det inte alls konstigt att ta sig en cigarett efter maten, inne i lägenheten. Förvisso tordes jag inte berätta för mina föräldrar att jag rökte, men ändå... Jag och mina vänner/vänninor rökte i mitt eget kök. Med fläkten på. ;)


Numera skulle detta betraktas som jätteknepigt. Rökning inomhus....

Och bra är väl det...


Jag röker inte längre, bara så alla vet. ;) Numera betraktas det ju närmast som lågvattensmärke ett röka. Himla bra, tycker jag. Men utvecklingen har gått hemskt fort. Från att kunna röka på arbetsplatser, i rökrum, till totalt noll. Bra! ;)


Av Beatrice F Wik - 15 januari 2010 23:29


Tog ett nytt cellprov idag. Fick en tid på en annan vårdcental och avvaktar svaret som kommer om sex veckor.


Känner mig trots allt ganska stark i det här. Är helt övertygad om att min tid inte är inne än. Jag är inte färdig. Så är det bara. Min tid kommer att komma, tror jag, när jag med ro kan konstatera att: "Nu är det fullbordat. Nu säger jag adjö till livet och går vidare. Jag har gett allt jag kan ge och nu är jag nöjd."


Där är jag absolut inte nu. När jag väl ligger på dödsbädden tänker jag göra det som äldre dam med barn, barnbarn och gärna barnbarnsbarn omkring mig. Jag tänker berätta min historia om allt som varit; om livets tistlar och gudomliga rosor.


Om det som varit allra viktigast för mig: värmen och kärleken. Och jag tänker be dem: "Pay it forward". (För det vidare.)


För all den värme, vänskap och kärlek jag någonsin fått, vidare i historien. Framåt. Det är meningen med livet (tror jag).


Men där är jag inte nu. Har bara kommit halvvägs...


Oavsett vad mitt cellprov kommer att visa, slänger jag inte in handduken än. För jag är inte färdig.

Av Beatrice F Wik - 15 januari 2010 22:56


Nu, äntligen, får man lov att publicera en bild på dottern. Elinor.


 När hon var liten var hon en exakt kopia av sin far, men allt eftersom åren gått har hon mer och mer börjat likna mig. Eller?! Vad tycker Du?


Tänk bort hårfärgen; här är Elinor blonderad och jag mörktonad. (Vi håller på och färgar båda två ;) Just nu har Elli dock tagit tillbaka sin naturliga hårfärg, hon är mörk egentligen... Studentmössan är lånad från Morsan, hon är inte riktigt där än. Men det dröjer väl inte. Tiden går fort...

Av Beatrice F Wik - 15 januari 2010 22:54


Förvisso tar inte Dotra detta konstaterande som någon komplimang :)


Men jag gör det!


Och det är så roligt att se: Hon är så lik mig i kroppsformen, även om hon relativt sett är längre än jag.


Roligt!!!

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards