Alla inlägg under januari 2010

Av Beatrice F Wik - 10 januari 2010 17:24


Den här helgen har det varit full rulle... Kattvakter fredag till lördag, idag har de kommit hem, våra släktingar. Lite avundsjuk är jag på dem som fått tillbringa en vecka i solen ;) Jag är så trött på den här kylan nu, så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Fixar inte ens mina vanliga promenader. Det är ju på tok för kallt!

Var ute och gick en sväng i alla fall idag, men jag trodde ärligt talat att jag skulle förfrysa fötterna...


Har träffat gamla väninnan Camilla idag. Hon ger mig alltid styrka, jag kan öppna mig hur mycket som helst för henne och hon, hoppas jag, för mig. Hon arbetar numera som lärare på min dotters skola, Elinor börjar sjuan i höst och jag hoppas verkligen att E får C som lärare. Å andra sidan är det kanske inte så roligt för C att undervisa och betygsätta en tjej som hon sett växa upp... Inte så kul för Elli heller, kanske. Här kan vi verkligen prata om att vara under bevakning: Minsta snedsteg, tjejen, så blir det samtal hem till mamma ;=). Förvisso har min dotter också sin far på skolan. (Stackars lärarbarn!!!;)


Nu väntar jobb och träning...


Ha dä gött i kylan!!!


Förresten: Vid ett antal tillfällen har kommentarer som jag först godkänt inte funnits med när jag gått till bloggen. Två från Viveka och igår kväll två från Alessandra. Ville bara säga att om du kommenterat och sedan inte finner din kommentar på bloggen betyder det inte att jag raderat den.


 Undrar bara varför det blir så här???

Av Beatrice F Wik - 9 januari 2010 23:50

 

Så fruktansvärt mycket

livet kan ge

så mina ögon kan glittra

mina läppar kan le

 

Så min själ kan få andas

och njuta ett tag

som en grönskande äng

en försommardag

 

Som solen som skiner

från en himmel blå

Det är så oerhört mycket

jag kan få

 

Så Du som har makt

ge mig kraft nog att ta

av stunden och lyckan

och det jag vill ha

 

Ge mig mod nog att älska

bara en gång till

Ge mig ork nog att kämpa

för det jag vill

 

Så min själ kan få andas

och njuta ett tag

som en grönskande äng

en försommardag


Av Beatrice F Wik - 9 januari 2010 22:17


... för era kommentarer om att ni saknat mig, Ingrid och Miracle:) Nu är jag tillbaka på bloggen och jag är så glad över att någon uppskattar det!


This is for you, my friends:


Av Beatrice F Wik - 9 januari 2010 21:16


Marilyn Monroe är en kvinna som alltid fascinerat mig, ända sedan jag var liten. Jag har sett många av hennes filmer, och haft/har ännu hennes yppiga fägring som kvinnligt skönhetsideal. En vacker kvinna som ser ut som en kvinna... Inte som en 40-kilos pinne med jättemeloner, vilket uppenbarligen är idealet nuförtiden. Åtminstone om man tittar på modellerna.


Eller, ja... det där med jättemeloner är väl kanske inte inne längre. Men det var. Alldeles för länge, enligt min åsikt. Inget fel med stor byst, men att spruta in en massa silikon och utöver detta svälta sig till bristningsgränsen; Är detta skönhet, eller något som någon skapat för att tjäna pengar? 40-kilosidealet blir jag dessutom så fruktansvärt f-bannad på när jag i mitt jobb (och som mamma) kommer i kontakt med tonårstjejer. Trevande, sökande... Krav, krav, krav. Och jag kan nog påstå att det hela skruvats upp och blivit värre än när jag var tonåring på 80-talet. USCH! Må alla tjejer fatta att de är så fina som de är, även om de inte väger 40 kilo. Utan jättemeloner och nuförtiden- hjälp mig- förstorade läppar modell Rosing.


Med åren inser man att skönhet är något som kommer inifrån (så tycker åtminstone jag) och grundas på utstrålning och värme. Om man ändå ska prata om ett vackert yttre, som enbart grundar sig på vad ögat ser, måtte väl denna stilikon; Marilyn Monroe, ta priset?

 

Det var tydligen en olycklig själ, det här. Trots skönhet, pengar och berömmelse var hon aldrig lycklig. Hon dog den 5 augusti 1962, endast 36 år gammal (dvs i min ålder) och hennes död är väl fortfarande en gåta. Blev hon mördad, efter att precis ha avslutat en relation med John F. Kennedy? Var hennes död relaterad till presidentämbetet? Eller begick hon självmord? Hon befann sig i en av sina depressionsperioder den natt hon avled av en överdos sömntabletter.


Jaa, ingen vet. Tragiskt i alla fall. Fruktansvärt sorgligt... Och ännu ett bevis på att skönhet, pengar och lycka inte har ett smack med varandra att göra :(







Av Beatrice F Wik - 9 januari 2010 00:38


Julen är över, men jag har ändock några fina ord att bjuda på... Kanske värda att spara till nästa år:


"The most precious gifts you can give your loved ones for Christmas are loving words and deeds, forgiveness, understanding and acceptance."

 


                          Eller kanske inte bara "for Christmas"?

Av Beatrice F Wik - 8 januari 2010 21:24

 

Under den tid som jag inte bloggat, eller bara skrivit lite då och då (halvt engegerat pga av att jag lagt min kreativitet på ett annat skrivarprojekt: en novell) har mitt läsarantal minskat med ca 3/4. Från runt 40 per dag, till nu, idag när jag tittade: 11.


Det är precis som det skall va'. Min teori verifieras: "Allt det du någonsin vill ha, har ett pris. Allting kostar. Du kommer aldrig, aldrig någonsin att få någonting gratis i livet. Du kommer att få kämpa för det du vill ha. Så ta ingenting för givet." 


Nu kan jag förvisso inte påstå att bloggandet är särsklit ansträngande, utan snarare rogivande, men ändå: Skriver jag inte får jag naturligtvis inga läsare. Inga kommentarer. Så är det och så ska det vara. Förundrad blir jag dock när jag möter människor som tycks förvänta sig motsatsen. Vuxna människor, det är sant.


 I mitt liv har jag faktiskt stött på en och annan insnöad individ som förväntat sig att bli serverad utan att själv erbjuda ett f-bannat smack. Som tagit sig friheten att äta utan att sedan betala, som mätt rapat och bara gått. ???!!!


En smula förundrad har man väl själv stått och gapat; "Vad sjutton pysslar du med, min vän?" ...För att sedan känna empati: Hur har du klarat dig genom livet utan att pröjsa för det du gör? Och hur kommer du att klara dig i framtiden?


Sanningen hinner ju liksom ifatt oss. Det är ett som står skrivet, om något...

 

Tyvärr, får man väl lov att säga ibland. För den bittra sanningen är inte alltid vacker. Inte varmt omhuldande som man kanske hade önskat. Utan hård, kantig och fruktansvärt smärtsam. Painful...

 

Men lik f-bannat kommer den alltid ikapp oss. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Min teori verifieras, som sagt:


"Allt det du någonsin kommer att vilja ha, har ett pris. Allting kostar. Du kommer aldrig, aldrig någonsin att få någonting gratis i livet. Du kommer att få kämpa för det du vill ha. Så ta ingenting för givet."



Sov sött i natt, Vänner.

 Nu är jag tillbaka;)

Av Beatrice F Wik - 6 januari 2010 20:22


Jullovets sista dag. Blandade känslor: å ena sidan är det naturligtvis alldeles gudomligt skönt att vara ledig och göra vad man vill. Å andra sidan är det ju som det är. De lediga dagarna är över nu och jag säger det igen, från hjärtat; Jag är glad över att ha ett jobb som jag verkligen tycker om och det ska bli kul att träffa alla glada kamrater och fina elever igen.


Jag har inte varit hemma på tre dagar. Idag har vi varit på födelsedagskalas hos Styvmor. Grattis, lilla Gull-Britt!.  Två nätter passade vi några släktingars/vänners katt, så jag, barnen och en granntjej sov över där, för att slippa åka fram och tillbaka två gånger om dagen. Granntjejen är en av min dotters allra bästa vänner sedan barndomen (eller ja... de är ju fortfarande inte vuxna, men jag menar sedan de var jättesmå.) Så Emma har varit mycket med oss genom årens lopp. Jättego´ tjej. I år blir hon 14. Det är svårt att förstå. Min egen fyller tonåring. Ännu svårare att förstå. Som alla mammor tycker jag att hon är så fin... Men jag kan inte sticka under stoln med att det märks att man har att göra med en tonårsbrud. ;)


Nu ska jag träna.


Sov Gott, Vänner.

Av Beatrice F Wik - 4 januari 2010 11:25


En av mina elever hade härom dagen problem att komma in på vår skolblogg (också Bloggplatsen) och undrade om vi hade bytt lösen, vilket vi inte hade gjort. Sedan, plötsligt, fungerade det igen för henne.

 

Samma sak hände mig igår, på den här bloggen. Jag kom inte in på mitt gamla lösenord. Så jag bad om ett nytt, vilket jag fick och som fungerar, men det är hur krångligt som helst. :=(


Har precis städat undan julen. Tidigt, jag vet, men jag är sådan lagd att jag fort vill ha fram alla tomtar och dylikt, redan till första advent; då åker rubbet upp. Direkt efter nyårshelgen vill jag sedan ha bort dem. Då har de gjort sitt, nu vill jag se framåt; Vi går mot vår igen, vänner! Är det inte alldeles underbart?!


Jag tycker dessutom om nystarter. Nytt år innebär ett sprillans nytt ark som vi nu skall teckna ner vår hitoria på, allt efter bästa förmåga. 2009: Över. Slut. Många prövningar, bekymmer och sorger. Misstag, som vi förhoppningsvis lärt oss någonting av. Naturligtvis bar året också med sig mycket fint, mycket glädje. Det jag kommer att minnas allra tydligast från året som gått är alla nya bekantskaper jag gjort. Flera av Er, bl a. Fina människor därute, som jag inte ens visste fanns...


Relationer man skapat till nya vänner och band som blivit allt starkare, till gamla. Vissa band har bleknat, andra lyser allt tydligare.


Ett år klokare har vi blivit sedan förra årsskiftet. Låt oss nu se framåt med förväntan på det som komma skall.  Leva i varje stund. Ta vara på varandra och förändra det som känns fel.

 

Alla människor som kommer att korsa våra stigar under 2010...

Visst ska det bli spännande?

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards