Alla inlägg under mars 2010

Av Beatrice F Wik - 22 mars 2010 23:43


Hej go vänner!


Har varit urdålig på att läsa era bloggar den sista tiden, för jag väl lov att erkänna... Fullt upp. Men jag finns kvar och har inte glömt Er; söta, underbara vänner.


Är för trött för att tänka ut någonting kreativt att skriva ikväll.


Vi kan inte dricka kranvattnet i Karlstad.

Åtminstone ett budskap har jag då fått fram.


 Pga vattenväckage, på något vis. Jätteomständigt. Måste koka allt vatten före användning. Har köpt vatten på flaska som jag skickar med barnen inför lek och stoj imorgon i skolan.


Neej, nu blir det sooova. Ville bara säga att jag tänker på Er, mina vänner. Trots att jag för tillfället är lite frånvarande....


Sov sött i natt.


;)

Av Beatrice F Wik - 21 mars 2010 23:09


Skulle kunna satsa på att bli egenföretagare, tror jag. Säkert tjäna stora pengar ;)) Som kattvakt. Just nu och några dagar framöver passar jag två "små tjejer" och alldeles lagom till att dessa små systrars familj kommer hem igen kommer jag under två veckor att passa " lille farbrorn", en av släktingarnas katter.

 De jag sköter nu är mysiga, sociala och sällskapssjuka så det är inte sant. Den stora prövningen för mig består i att ransonera maten rätt, den ena av kattmissarna har en viss tendens att lägga på hullet. Tydligen konstant hungrig. ;)


Full fräs på min egen Nisse, men han (och hans syster åker jú också med här..) käkar för tillfället svindyrt specialfoder med anledning av stenarna han hade i urinledarna.


Under kvällen har jag och grabben spelat schack. Gabriel týcker att det är jätteroligt. Själv har jag inte spelat schack sedan jag var barn och gjorde det med min pappa, men jag tycker också att det är roligt. För övrigt måste väl detta stimulera de små grå... Och det kan man ju behöva, körkad som man är, rent ut sagt, ibland. :)



Sov gott, Vänner.

Av Beatrice F Wik - 20 mars 2010 22:50


Köper dubbla förpackningar hårfärg. Mascaran är helt plötsligt slut och örhängena spårlöst försvunna. Strumpbyxorna upphittas på min dotter; vars ungdomliga, välslimmade spiror för övrigt klär ett tjugotal gånger bättre i dem än mina.

Hårsprayen är uppsprayad, hårsnoddarna försvunna och mina linnen uppbärs knivskarpt av min dotter.

 

Jag är tonårsmamma.

 

Dags att ta ett kliv tillbaka.

Nu entras scenen av min Elinor.

 

-Allting som du gör kan jag göra bättre.

 

Av Beatrice F Wik - 19 mars 2010 23:31


Har varit i Stockholm hela dagen på föreläsning. Tåget höll tiderna, Viveca;)). Var så seg när jag kommit hem, efter att ha suttit stilla en hel dag, så jag var tvungen att ta en promenad i sena kyliga kvällen.


Jag tycker att det är jättejobbigt att sitta stilla en hel dag (sk popcornsbarn:).

 Det verkligen kryper i kroppen på mig när jag sitter på heldagsföreläsningar; har som Ida i sommarvisan "så mycket spring i bena". Som lärare är jag van att röra mig fram och tillbaka, dagarna i ett. Minns att jag upplevde detta jobbigt under praktikperioderna när jag vanligtvis annars satt stilla och läste, och då å andra sidan var van att sitta på rumpan över en massa böcker dag ut och dag in. Tyckte att det var jobbigt att gå/stå hela dagarna, fick ont i benen av det här.

Å andra sidan envisades jag med att ränna omkring i högklackat, vilket jag fortfarande gör. Jag tom springer i skyhöga, sylvassa klackar och får numera aldrig det minsta ont i varken fötter eller ben. Har sedan lång, lång tid tillbaka tuktat mina små tossingar.


Haha.. kom att tänka på en reklamsnutt jag sett för ett tag sedan... tror att det var för Ikea. Garderober, eller så. En kvinna visar upp sin skosamling: en hel drös med högklackade. "Ett par för shopping, ett par för dittan och dattan. Och dessa för motion". Fortfarande högklackat.

Ganska roligt.


Ville bara säga att riktigt så galen är jag inte, att jag motionerar i högklackat. Men nästan... :))


Råkade på min kusin på tåget som jag inte sett på ett år...kul! Glada hälsningar från Johan till alla släktingar, han kommer och hälsar på oss snart, har han lovat... En stilig ung man har han blivit, min kusin. Lille Johan har blivit stor.

Av Beatrice F Wik - 18 mars 2010 23:52


Återigen sprider sig nattens lugn. En suck för att dagens uppgifter är fulländade; nu sitter jag återigen vid "lilla bloggen" och det gör mig lugn. Vanans makt har lärt mig att tiden vid bloggen dessa sena kvällar innebär stillhet och ro... Nu kan jag koppla av.


Hoppas att samma lugn infunnit sig hos Dig. Jag är en nattuggla, så Du sover säkert redan sött. Bortvaggad i drömmarnas land... Snart är jag där jag med.


Av Beatrice F Wik - 15 mars 2010 23:16

... är snart över.

Stillhet, stillhet, stillhet och ro i någon timme...

Och snart väntar sängen.


Som vanligt, i en alldeles ordinär svenslärares mind (hittar inte ordet på svenska; antar att det är dags att gå och sova då...) sitter ett citat aldrig fel.


"Varje sekund kan du födas på nytt.

Varje sekund kan bli en ny början.

Det är ett val.

Det är ditt val."


/Clearwater


Av Beatrice F Wik - 14 mars 2010 14:44


Tänker ta en paus från städning, tvätt, matlagning, familj, jobb och alla måsten i kväll och gå på bio.


Åååå, det var så längesedan. Har varit på bio ett flertal tillfällen den senaste tiden med sonen. Men nu skall jag ta mig iväg och se en film som jag känner för att se tillsammans med en väninna.


Hääärligt...

Av Beatrice F Wik - 13 mars 2010 14:55


Det här är väl ändå så bra det bara kan bli: solen lyser, våren är på väg...


Jag hade egentligen tänkt gå på vårstämma med mitt parti idag, det hade känts givande, de håller till alldeles här i krokarna för övrigt, men tyvärr har vi fortfarande bacillusker i huset så jag har hållit mig hemma. Känns dock som om de börjar friskna till nu.


Har varit ute på solskenspromenad tillsammans med bästa väninnan. Nu blir det strykning och tvättvikning.



Jag vill ge er en bild av vad som ligger framför oss; en från mitt arkiv. Men det är ju det som är det fina, våra årstider går i cykler och allt det vackra är på väg tillbaka.

  


Le!!!

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards