Direktlänk till inlägg 5 september 2010

Vad pysslar ni med?

Av Beatrice F Wik - 5 september 2010 23:01


Har hört ett antal radioinlägg från sossarna:

En mor ringer sin dotter, som är nybliven mor också. "Maja är född för tidigt, så vi kan inte teckna någon försäkring". Skrämselpropaganda. "Vad händer nu, när sjukvården höjer omkostnaderna?"


"Vi är snart tillbaka/ Socialdemokraterna"


Vet inte om jag minns rätt, det är möjligt att jag missuppfattat något, men dum är jag inte så att jag missuppfattat hela budskapet.


Jag kan i alla fall säga att "vi blå" inte är onda (vilket jag också hört...)

Ett skräcksceario, om de blå vinner i valet; jag lovar och svär, kommer inte att inträffa. Ingen kommer att sättas på pottkanten, vi är ju för sjutton en stark demokrati!!!


Så snälla; lyssna inte på skrämselpropaganda!!! Alliansen består inte av några monster!!! ;)

 
 
gubbfan

gubbfan

6 september 2010 01:14

Va?
Består inte alliansen av en massa onda människor?
:-)

Det där låter som en ordinär politisk halvsanning.
Man tar något som har en liten kärna av sanning, att försäkringsbolagen av ekonomiska skäl inte vill teckna sjuk-och olycksfallsförsäkringar på för tidigt födda, sedan plaskar man detta på något som inte har med saken att göra egentligen.

En politiskt bevandrad person sa till mig en gång att en politiker inte får ljuga, men hon behöver inte berätta hela sanningen. Tyvärr följer inte alla politiker detta.
Man skall nog ta det mesta för vad det är, dvs propaganda, ljug, reklam, maktlystnad, egenintressen samt oförmåga att se sina egna mentala begränsningar
Jag tror inte att rikspolitikerna är stupida, men alltför många har svårigheter att se särskillt långt vad gäller konsekvenserna av sina uttalanden, lagförslag osv.
Men en mer allvarlig fråga: sändes den där smörjan på P1 eller P2?
För sändes den på P3, P4 eller på en reklamfinansierad kanal så kan du ha det.
Skitkanaler sänder skit.
Ge hm hm i att lyssna på struntkanalerna.

Visserligen hör jag vad jag vill höra, men jag borde ha reagerat om det sänts i ettan.

Förresten, jag tror inte de rödgröna består av monster de heller. De är bara en massa knäppskallar de med.
Med maktlystnad och egenintressen de också.

Bara du lär dina elever att ifrågasätta, även läraren, så fixar det sig säkert.
Stämpla in ett tvivel och ett VARFÖR i hjärnan på dem och lär dem att se på sig själva och sina medmänniskor som ett skämt.
Då blir de trygga och fria varelser.

P.S
Det där om stark demokrati skall du nog fundera över.
Makt kan utövas på så många sätt.
Att manipulera människor är en konst som utövas av många idag.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tina

6 september 2010 07:57

Hej vännen!!
Åh, jag ska vara ärlig att säga att jag tillhör dem som tyvärr inte är så insatt i detta, men röstar gör jag alltid.Men om jag röstar RÄTT??? det vet jag inte.
Tycker mest att det är tomma löften oavsett vem jag lyssnar på.

Hur mår du vännen? Hoppas du mår bra. Jag ringde nyss till sonens tandläkare & lämnade återbud..han vill inte gå där & jag förstår honom.. de är sååå otrevliga & kalla... jag fick bara vresighet i örat..han vill byta tandläkare men det verkar inte ha funkar, för han får nya kallelser till den tandis han INTE vill gå, så idag frågade jag
- Det går väl inte att byta bara så där. Han måste ju först & främst göra klart här, men det kommer ju aldrig att bli klart om du ska lämna återbud hela tiden.svarade kärringen!!!!

Nåja, då får han väl gå dit en gång till....suck....

Önskar dig en underbar vecka.
Varm kram Tina

 
Ingen bild

Bea

6 september 2010 17:25

Ååå, nu kliar det i hela mig!!! Fy f-n för kalla och otrevliga människor! Stå på dig, älskade vännen och skit i det de säger!!!Byt tandläkare!

Kramar i mängeder!!!

 
Ingen bild

Bea

6 september 2010 17:59

Neej, jag lovar: Alliansen är inga onda människor!!! Och ja... propaganda är propaganda!!! Vidare är jag ett stort fan av det där du skriver om att man nog bör lära sig själv och sina elever att se sig själva och sina medmänniskor som ett skämt. =)

När folk blir alltför seriösa och tar sig själva och hela livet på gravallvar... då blir jag rädd! "Fattar Du inte, kära vän, att livet är större än så här?!"

Det är ju alldeles för stort för att slösas bort på skit, rent ut sagt...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards