Direktlänk till inlägg 20 september 2010

Lite bekymrad...

Av Beatrice F Wik - 20 september 2010 23:02


... vem är inte det? Nu är jag inte riktigt lika glad längre över valsiffrorna. Jag höll på Alliansen och jag festade på Alliansens valvaka, i rummet bredvid, när Karlstads Moderater satt och skrek "JAAAA!" när opinionssiffrorna visades på TV-skärmen. Men idag vaknade jag och läste NWT. För mitt parti har det inte gått så bra, vilket naturligtvis känns trist.Och underligt, i mina ögon... :/


Jag är glad för Moderaternas skull. Svårt att ifrånta mig ideologin. Tror att det har med uppväxtvillkor och barndom att göra. Konservativ. Det sitter i mig på något vis. Jag är blå, trots att jag har stor respekt för Er på den röda sidan, men jag kan inte rå för det. Och jag är inte ond.... Jag lovar.


I alla fall är jag tacksam för allt som "de på andra sidan" har att komma med. Diskussioner. Intressanta. Så ni vänsterpartister; heja på Er, trots att vi tycker olika. Det är meningen. Och vi skall ha diskussioner i en väl fungerande demokrati. Vi skall tycka olika och vi skall ha all rätt i världen att uttrycka våra åsikter. Karl Marx, Friedrich Englels; intressant läsning. Där finns en ideologi; En bakomliggande tanke, som jag trots att jag inte till 100% skriver under på, hyser stor respekt för.


Men vad blev det nu?!


Och det här anser jag riktigt skrämmande: Sverigedemokraterna. Var är Er ideologi? Var är era idéer om ett demokratiskt samhälle?!

 

Sov Gott! ;)


 
 
gubbfan

gubbfan

21 september 2010 04:09

Snälla Bea!
Var inte ledsen över mina kommentarer.
Klart att det finns onda människor inom alla partier. Det är bara fråga om hur man definierar orden ond och god.

Kanske var det en oövertänkt reaktion på det obehagliga läget i riksdagen med SD, kanske var det bara en massa grubblerier från en febrig hjärna. (Hemskt förkyld med feber, hustru har dragit hem något från barnen på dagiset. Eftersom jag precis avslutat en kraftig antibiotikakur åkte jag på eländet rejält).
Nu med en ny ibuprofentablett som kanske gör att jag kan sova klarnar det.

Dels kan man jobba med hoppande majoriteter, dels tvingas man lägga förslag som tar hänsyn till hela oppositionen utom SD. Tror det är bra med samförstånd. Bättre än klasskamp och sådant flum.

När det gäller Marx och Engels så tror inte många inom vänstersidan på dom. Vackra tankar ungefär som sagorna om skapelseberättelsen i vår bibel.
Marx svärson, som jag har för mig hette Lafargue eller något liknande, skrev en bok som hette "Rätten till lättja". Den är mer i stil med Ferdinand under korkeken. Faktiskt närmare sanningen.
Förresten så undrar jag om inte MP "köpes upp" av Reinfeldt. Mest en fråga om priset. Och naturligtvis förhandlingsspel.
Så vi skall inte vara oroliga.
Även om Folkpartiet under de senaste tre-fyra åren försökt likna Dansk Folkeparti.

Min eventuella socialistiska syn på tillvaron är nog mest en praktisk ekonoms syn på det hela.
När jag var tonåring insöp jag en del från en nära bekant till mina föräldrar som hette Hans Hagnell och som var riksdagsman och ekonom. Hagnell var inte troende socialdemokrat, snarast praktisk ekonom med en omsorgstanke om människorna och deras egna förmågor. Det han lärde mig var något i stil med gamle Undéns idéer om funktionssocialism. Tror att du skulle kunna skriva under på det mesta där.
Så du skall inte vara orolig, alla vänstermänniskor springer inte omkring med mauser och vegamössa :-)

Nu tror jag att den febernedsättande tabletten verkar, så God Natt på er alla där ute i cyberrymnden. Alldeles strax börjar en ny dag och det är dags att gå till jobbet för er. (Om ni har jobb)

http://gubbfan.bloggplatsen.se

 
Dina

Dina

21 september 2010 10:12

Vad deras ideologi är är nog ganska uppenbart...

http://www.dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bea

21 september 2010 22:51

Joovars; Dina! ;/ Och ingen fara Gubbfan! Vad som är intressant är dock att vi ser saker från olika sidor, och din hjärna känns inte särskilt febrig, utan som vanligt klok.

Vi skall tycka olika i vissa frågor, och vi skall ifrågasätta. Vänstern och högern vill komma till ett bra Sverige, men på olika sätt. Demokratiska, dock.

Men när man INTE är ute efter demokrati: ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE (Om vi nu bortser från HUR vi skall sköta vår ekonomi osv. Vi vill till samma plats, men genom olika vägar)... DÅ BLIR JAG RÄDD.

SD:s resultat i det här valet måste ju innebära ett hot mot demokratin större än på en herrans massa år. :(

Och det skrämmer mig. Tusen gånger mer än proletariatets röda fana (om jag nu inte skall gå så långt tillbaka som till Marx & Co).

Vad jag ville säga var bara att trots att jag inte delar Er socialistiska åsikt, respekterar jag den. För jag tycker att ni har något gott och väl uttänkt att komma med. Men jag känner inte detsamma för SD och här anser jag att vi nog tight bör svetsa oss samman.

Sov Gott. Och Gubbfan: No hard feelings från min sida! ;)

 
Alessandra

Alessandra

21 september 2010 23:00

Hej Bea! Hoppas allt är bra med dig och att du har haft en skön sommar och en lååång semester och känner dig riktigt utvilad nu när hösten börjar krypa in?!
Kram

http://www.alessandra.se

Beatrice F Wik

21 september 2010 23:17

Hej på dig min gamla vän!!! Va roligt att höra ifrån dig! ;) Joodå.... Det är jämna plågor! =)

Kram

 
gubbfan

gubbfan

21 september 2010 23:20

När mn närmare börjar analysea valresultaten tror jag att man kan finna att en stor del av SD:s röster kommer från sk arbetare. Tidigare de som röstat på socialdemokraterna. Det skrämmer mig. Det innebär nämligen att vi har lyckats skapa en massa människor som tror på enkla lösningar i sin frustration över arbetslöshet, dålig a-kassa, skärpta regler från F-kassan osv.
Tidigare höll man den mobben i schack med generösa villkor i trygghetssystemet. Nu är de på krigsstigen. Och jag är inte helt övertygad om att det tänks så bra i de kretsarna. Det känns som 30-talets Tyskland. Samma grupper, samma lösningar.
Man får inte skapa motsättningar i ett samhälle.
Det får inte vara för stor skillnad mellan olika grupper.
Annars blir det som nu. I år röstade var tjugonde väljare på SD.
Nästa gång?

http://gubbfan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bea

23 september 2010 01:05

Mmmm. Just det. Det känns som 30-talets Tyskland. Diskuterade frågan med en kollega och vän idag, som sa någonting bra: "Sverige mår inte bra."

Nej. Uppenbarligen inte. Det här är en protest.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards