Direktlänk till inlägg 26 september 2010

Fotboll !

Av Beatrice F Wik - 26 september 2010 23:11


Idag har vi varit på fotbollsmatch! Det är Gabriel som har spelat; han var jätteduktig- hela laget var jättebra och vann med 7-0. :) Elli spelar också fotboll, vilket känns jättekul eftersom jag själv under min uppväxt var mil ifrån en fotbollstjej. Förvisso var det inte så på den tiden, att så många flickor spelade fotboll, men nog fanns det vissa flickor som var intresserade av- och duktiga på- bollsporter. Jag hatade det! Hatade verkligen gympatimmarna när man skulle ställa upp sig i volleybollag och jag var varken intresserad eller bra. Och en fotboll; vad tusan; vem är intresserad av att springa efter en boll? Än värre var det med handboll: där uppfattade jag inte ens reglerna och jag sket fullkomligt i det, rent ut sagt.


Det här är väl så politiskt inkorrekt så klockorna stannar, men jag skriver det i alla fall, för så här var det (och till viss del har jag ju förändrats; lyckligtvis;). Jag var den typen av tjej som inte gärna spelade volleyboll. Dels var jag urkass och dels förstörde de där slagen mina omsorgsfullt polerade långa naglar. Och dessa betydde naturligtvis mer för mig, än ett fånigt spel. =) 


Trots att jag var urkass på alla former av bollsporter (utom tennis; det har jag spelat också på fritiden) lyckades jag gå ur grundskolan med en fyra i gympa. Jag gillade nämligen att röra på mig, på alla möjliga sätt och det gör jag fortfarande. Men när gympa görs synonymt med bollsporter sparkar jag bakut!!!


Så är det väl lyckligtvis inte längre. Hoppas jag.


Minns att jag hade en väninna under gymnasietiden. Det hände att hon och jag diskuterade ämnet: "Synd att man inte är mer intresserad av bollsporter..."

Vi hade velat vara duktigare på allt det där praktiska; det som killarna fixade, för att få högre status bland grabbarna (vi gick natur; en maskulint dominerad gymnasielinje (nuförtiden heter det ju inte längre linje, utan program...))

Lite lustigt hur dessa tre viktiga år av mitt liv; gymnasietiden (ålder 16-19) kom att prägla mig. Dessa år formar oss uppenbarligen något alldeles oerhört. Några få väninnor hade jag som naturvetare, i övrigt bestod naturvetarna mest av grabbar.


Fortfarande (en hel drös med år efteråt) känner jag mig mest hemma bland manliga kamrater. Grabbarna under dessa betydelsefulla år formade mig tydligen. "Bea är en av pojkarna!!! ;)"


 Nuförtiden är det ju för övrigt "fult" att fostra en flicka till kvinna. Vi skall alla vara lika.  Flickor skall ha verktygslådor, pojkar klä ut sig till prinsessor. Jag ser inget fel med det, om pojken/flickan känner att det passar honom/henne.


 Men är man flicka och "flickig" behöver ju inte detta vara fel heller: Eller pojke och inte särkilt intresserad av det motsatta.


Inget snack om att vi inte skall behandlas lika i alla fall. Eller att männen, som löneläget uppenbarligen ser ut nu, i genomsnitt har en lön på 15 % högre än kvinnor. Vi kan väl få vara starka kvinnor i alla fall?! Trots att vi nödvändigtvis inte måste likna männen, och vara duktiga på allt det där som ses som "typiskt manligt".


Sov Gott i natt! ;)

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

27 september 2010 11:52

Kul att dina ungar gillar bollsporter. De får antagligen kamrater och såsmåningom kontakter som tydligen behövs i dag för att få arbeten. Extra viktigt i framtiden då vi riskerar att hamna i en kinesisk situation.
Som du vet går ungefär en fjärdedel av alla högskole/universitetsutbildade till mer eller mindre permanent arbetslöshet.
Gissa om våra svenska ungar får konkurens på arbetsmarknaden av billig intelektuellt välutbildad kinesisk arbetskraft.

Annars håller jag helt med om gympatimmarnas fasa. Trista, meningslösa perioder med bollsport som jag inte förstod meningen med.
Jag tror att gymnastiklärarnas hjärnsläppsperiod började på 50-60 talet.
De elever som behövde röra sig och skaffa god balans fick aldrig en riktig hjälp.
Tyvärr fortsätter samma vansinne i dag. Man glömmer eller bortser från de högviktiga eller lågviktiga barnens behov. De som räknas är främst de smidiga välgymnastiserade ungarna i "mittensegmentet".
Jag tyckte då att lärarna var fel ute med sin sport och jag är lika kritisk i dag.
Särskillt som jag har förstått att betygen i "matteämnena" hänger ihop med gymnastikbetygen.

Visst skall pojkar och flickor behandlas lika utifrån var och ens psykiska och fysiska särdrag.
Det innebär naturligtvis inte att man skall gå på allt fjoll som man prackar på respektive sort.
Linné lär ha sagt om det var meningen att man skulle gå på hög klack så hade gud försett oss med en sådan från början.
Jag antar att det gäller även för all krigsmålning man skall smeta på sig om man är kvinna, när man ändå av naturen, enligt min mening, är så mycket trevligare att titta på än karlar.

Sedan en liten tröst i ditt migrän-elände.
En läkare (kvinnlig) sa till mig vid ett tillfälle då jag hade en period med halvsideshuvudvärk och allt det där du nog känner igen, att det nog inte var migrän i mitt fall. Män får i allmänhet inte migrän, eftersom det förutsätter ett gott intellekt och en massa tankeverksamhet.
:-)
Vi skapelsens kronor får nöja oss med annan spänningshuvudvärk.

Så sträck på dig och se varje migränattack som en bekräftelse på att du har en massa mellan öronen och att du använder det.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Beatrice F Wik

27 september 2010 23:37

Åååå, vad rolig du är!!! =)
"Män får i allmänhet inte migrän, eftersom det förutsätter ett gott intellekt och en massa tankeverksamhet."

Den ska jag komma ihåg! ;) Jag tror förvisso inte att det strämmer; en man som du borde väl gått omkring med migränattacker stup i ett i så fall. Men den var rolig...

 
Gubbfan

Gubbfan

27 september 2010 12:03

Jo en sak har jag glömt.
Gå in på mina länkar och gå till en som heter sprattlarn.
Det är en ung tjej som börjat på lärarutbildning.
Tror att hon inriktar sig på svenska och samhällskunskap. Jag tycker att jag känner igen ämneskombinationen.
Men hon har en massa idéer om undervisning etc som jag tror att du skulle titta på och kommentera. Du har ju en del erfarenhet.
Nya blivande lärare behöver rätt mycket stöd tror jag från er som har varit med en tid.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Beatrice F Wik

27 september 2010 23:39

Det ska jag göra!
Jag har en kandidat nu för tillfället. Tycker för övrigt att de nya har rätt mycket intressant att komma med också. Lätt att snöa in i gamla hjulspår när man jobbat ett antal år.

 
gubbfan

gubbfan

28 september 2010 00:19

1. Spänningshuvudvärken: Hon läkaren snackade om något som hette hortons eller nått sånt.
Det gör det samma om det får kallas dittan eller dattan, men det är otrevligt att inte tåla ljus eller ljud och må ruskigt illa. Sedan får det heta vad som helst. Men jag är böjd att tro att det ligger något i hennes kommentar.

Tjejen(tankarna/funderingarna alltså) på min länk som jag föreslog att du skulle kika på är rätt intressant.
Jag har försökt att kommentera hennes idéer men jag gör något fel. Hon får inte kommentarerna vad jag förstått på hennes privata blogg. Sprattlarn.blogg.se
Skolbloggen ligger på en portal, eller vad det nu heter, som heter blogger.
Det hela kräver antagligen den där intelektuella skärpan och förståndet som jag inte besitter.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se