Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Får förklara mig så jag inte skrämmer livet ur er...

Av Beatrice F Wik - 22 oktober 2010 13:02


...eller någon tolkar det som om jag är arg på en person. Jag är inte arg på någon person, i så fall på mig själv då. Jag är däremot arg på hela min situation. Och, ja igår kände jag faktiskt att "nu skiter jag i det här."

 

Jag har ju berättat att jag plötsligt "blivit vuxen." Fast inte på ett positivt vis. Jag har varit en sorglös och flamsig tjej, under alla år. Visst har jag haft djup, men aldrig några större problem. "Och den ljusnande framtid är vår." Ungefär. Sedan, under loppet av några år fick jag ett antal slag, rakt på varandra. Tog av reservkraften och stretade på i alla fall.


Så helt plötsligt, började jag få "somatiska styptom" dvs smärtor i kroppen som kommer sig av att själen är ansträngd. Så till den grad att jag inte mäktade med det jag brukade.På långa vägar. Under sommaren började även min starka spirande livskraft att dö. Sakta. Nu upplever jag mig bara som en skugga av mig själv. Sjukskriven igen.

Och jag saknar den pigga, glada, tramsiga tjejen. Jag saknar Bea, saknar mig själv. Kommer hon någonsin att komma tillbaka eller har hon för alltid gått förlorad?


Jag vet inte och det är därför jag är arg. Trots att jag vet att man har ett val. "Man kan välja glädje" som Pollak skriver.


Fats det är ganska lätt att säga. När man börjar ge upp då; vad gör man då?

Jag ska anstränga mig. Måste hitta tillbaka till mig själv igen. Måste hitta tillbaka till glädjen. Jag är för ung för att bli så här bitter. Är ju för sjutton i mina bästa år och jag vet att det är jag som är herre över mitt eget liv. Men det är inte alltid enkelt. Jag känner mig sjuk i själen. Har liksom fövirrat mig i en labyrint av svärta.


Tack till alla Er som stöttar och förstår. Jag ska kämpa för Er, jag ska bli mig själv igen. Ni ska få Bea tillbaka.

Kram till alla goa! <3

 
 
Ingen bild

Mona

22 oktober 2010 13:58

Gumman!
Du ska inte streta du ska ta dig tid att läka, sen kommer du ur detta en erfarenhet rikare och inser vad värdefullt allt är, inklusive dig själv. tillåt dig att läka nu, jag ska hjälpa så mycket jag kan

 
Ingen bild

Moffa

22 oktober 2010 19:20

Hej du. Om du brukar KBT spm kostar så mycket så varför inte försöka få en remiss från en "vanlig läkare" till terapi inom traditionell vård. Den betalas som vanlig vård och ger alltså möjlight till högkostnadsskydd!

 
Gubbfan

Gubbfan

22 oktober 2010 20:37

Det här var illa.
Det har gått långt.
Men kanske...
Det som hjälpt mig, fast jag har inte hamnat så långt i utförsbacken någon gång, är att gå och gå och gå. Helst i naturen. Med eller utan sällskap.
Bäst har det varit att vara ensam med naturen. Ingen behöver se att man gråter. Vi karlar får ju inte gråta offentligt gud bevars. Men kvinnor får.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

25 oktober 2010 08:06

Hej Min Bea!
Bli självklart jätteledsen när jag läser att du mår dåligt... men jag tror att det finns en anledning till allting, det gäller bara att hitta den..
Har själv haft mycket underliga funderingar över livet och varför vi finns osv på slutet, och det suger kraft och energi.
Om man sedan "tappar sig själv" är vägen tillbaka inte den enklaste.
Jag HOPPAS innerligt att du har styrka att ta dig tillbaka, kanske inte just till den "BEA" du en gång var, men så nära det bara går.
Även den här tiden som gått, när du mår dåligt och tappat livsglädjen, sätter sina spår..
Du är STARK som tar hjälp!!
Alla gör inte det, och det kostar på mer att inte "bry sig om" det "lilla"=STORA som finns kvar!!!
Du finns där, någonstans, jag vet det!!!!!
Även fast jag inte känner dig , mer än genom våra "prat" här på bloggen, så vet jag att det blev en förändring.. och den kom som en bomb och blåste verkligen ut allt som var tidigare...
Känns jättejobbigt när man känner igen sig lite i det du skriver, men kommer aldrig att förstå riktigt vilket helvete du går igenom.
Jag önskar dig bara all kraft att finna GLÄDJEN och LIVET igen!
Mängder av Kramar till Dig!!!!

http://iddeh.bloggplatsen.se

 
gubbfan

gubbfan

25 oktober 2010 15:20

Hej!
Jag vill inte komma med några käcka tillrop.
Du har nog jobbigt ändå, förstår jag.
Men...
Du frågade en gång om jag var miljöpartist.
Jag svarade att jag nog var en flummig miljönisse.
Till mina flummigheter hör att när nerverna sitter utanför kroppen, när allt verkar omöjligt och svart och inget annat hjälper, så tar jag fram en bok. En särskild bok. Det är Rolf Edbergs "Årsbarn med plejaderna".
Har du den hemma i bokhyllan, borde vara obligatoriskt för värmlänningar, så tag en kopp thé och sätt dig och läs.
Man får liksom ett annat perspektiv på livet.
Vattenskadan i timmerväggen, avloppsanläggningen som måste göras om från grunden, de arbetslösa barnen, den katastrofala bristen på ekonomi, allt det där som är olösligt när jag ligger och vrider mig fram mot vargtimmarna får liksom ett annat värde.
Edberg skriver om natur som om det vore ett enda stort poem. Ett poem som glittrar som små vattendroppar i ett spindelnät en tidig sommarmorgon, ett poem som är djupt och svart som den där skogstjärnen jag upplevde som barn i skogarna bortåt Ölsdalen, fast det är skrivet som vanlig prosa.
Om du inte har boken, låna den på ett bibliotek.
Läs den och jag tror att du förstår lite mer av dina problem och kanske kan komma igen. Men komma igen som en ny Beatrice.
Men en liten varning: Du kommer antagligen jaga benen av dig för att få tag på ett eget exemplar att ha som stödlitteratur. Jag har blivit beroende av den.
Hm...

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards