Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Eller också inte

Av Beatrice F Wik - 22 januari 2011 20:29


Jag har så smått börjat jobba igen efter höstens utmattning. Jag kommer gradvis att gå upp i tjänst, men i det läge jag befunnit mig, är det tydligen viktigt att allt sker i en lugn takt.

Dock vill jag säga, här och inför hela världen, att jag älskar att undervisa. Där har aldrig mitt problem legat: jag har alltid varit nöjd över det jag har att ge, och jag har alltid uppskattat elevkontakten.

Jag skriver med anledning av en kommentar jag fått, av en gammal elev.... och ni ska veta att jag blev så glad!!! (Se kommentarer; nedan). Jag har också, verkligen från hjärtat, uppskattat det fina jag hört från mina gamla lärarstudentener. Bara för kännedom... Tack!

Vill inte utlämna någon här, men jag vill att Du ska veta, att det verkligen värmt.


Läraryrket är lite speciellt. (Tycker jag då. Men alla yrken är säkert speciella, på sitt eget lilla vis! ;) Man måste nästan brinna för det (i mitt fall- och med risk att ta i för hårt) för att lyckas. Det går inte att göra allt lite halvdant, utan där Du är, måste Du vara, av hela din person och inget annat. För min entusiasm smittar av sig, och saknar jag entusiasm, kan jag inte heller räkna med att mina elever ska ha någon.


Vad jag egentligen ville skriva var att... (på tal om Staffan Hellstrand, se tidigare inlägg) och fd elever och gamla lärarstudenter: Man kan bli avlönad på många sätt. Ett sätt är att få det i pengar.


Mmmm... nog har jag tänkt tanken. "F-n, vad enkelt allt skulle vara om man bara hade pengar!" Inte för att jag kan påstå att jag som lärare svälter, men jag kan heller inte skryta med att jag blir rik på mitt jobb.


Jag har med tiden insett att det finns människor som värderar pengar högre än jag gör. Hade man varit pengakåt, hade man knappast gjort det yrkesval jag gjort.

Fast kanske hade det varit enklare. Att inte tänka som jag... tänka alldeles för mycket i många fall... och bara bry sig om det där materiella.


Att inte tänka att "det finns något större".

Det finns faktiskt något som betyder mer.

Kanske skulle man förfört en gammal miljonär som Anna Nicole Smith, sålt sin kropp och själ och bara njutit av stjärnstatusen; kanske hade allt varit lättare på det viset. Jag menar istället för att vara uppriktig och knega på som lärare. ;)


Att bara vara tillfredsställd, för att man på ytan har det "bra."


Eller också inte.


Jag tror jag tänker för mycket.


Go Natt!


;)


 

 
 
Ingen bild

Staffan

22 januari 2011 21:51

Bra skrivet Bea och ja, du tänker nog lite för mycket ibland ;) Men du ska veta att du är en jättebra lärare med din entusiasm. Och du är väldigt trivsam att jobba ihop med. /S (lunchsvikaren ;))

Beatrice F Wik

23 januari 2011 13:11

Detsamma, Stffan. Verkligen från hjärtat! Fast det där lunchsveket... hmmm! =)

Det är Bea i ett nötskal: Grubblar ihjäl mig över saker och ting! Livet blir nog enklare om man slutar tänka så mkt o istället ägnar sig åt någonting vettigt! ;)

Ses imorgon!

 
Affi

Affi

23 januari 2011 00:45

Hej hej...du skriver verkligen bra! Förstår att du brinner för läraryrket och speciellt då för svenska. Synd att du har fått utmattningssymtom, men det är lätt att få det i dagens stressiga samhälle. Bra att du har kommit igång så smått igen. Sömn är A och O, hoppas att du sover bra om nätterna och tar hand om dig själv så att du repar dig snabbare. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler, vilket du har gjort nu, eller du kanske skulle ha sjukskrivit dig tidigare? Själv börjar jag känna av stress symtom men det är svårt att varva ner ändå, men jag ska ta ledigt veckan efter sportlovet och åka till mormor i Skåne, det är det bästa jag vet! Jag har ju också den möjligheten i och med att jag springvikarierar....jag kan göra mig otillgänglig för bokare...det är svårare när man har en klass. Men det är klart att det blir ju mindre pengar i plånboken..men som du säger pengar är ju inte allt! Det är egentligen av mindre betydelse. Huvudsaken att man har det bra och har råd med räkningarna och mat! Det är många människor som vänjer sig med onödigt dyra vanor, istället för att prioritera mindre utgifter och mer ledighet och det är synd för då får barnen det mer stressigt också. Jag tycker att man ska försöka att vara hemma så mycket som möjligt när barnen är små och gärna upp i tonåren också. En vuxen hemma efter skolan är en trygghet som inget fritids i världen kan kompensera. Mindre krav skulle vara angenämt...att bara vara mamma eller pappa är tillräckligt tufft. Tyvärr är det ju så att man måste ha en viss summa pengar för att överleva...men idag är det så många som föredrar det materiella...och jag ska inte sticka under stolen med att jag inte är en av dem som gillar pengar och saker men jag skulle föredra om hela samhällstrukturen varvade ner en smula. Affärerna kan t.ex vara stängda på söndagar! Ha en bra söndag...kram Affi

http://affitankar.bloggplatsen.se

Beatrice F Wik

23 januari 2011 13:07

Hej Affi!
Kul att du tagit dig tid att skriva ner dina kloka tankar på min blogg! Det uppskattar jag.

Jaa, pengar vill vi väl alla ha, inga konstigheter med det. Inte sjutton vill man väl jobba gratis! :)

Och det är som du skrev tidigare:
"Hellre lycklig än rik." Men får jag välja är jag BÅDE rik och lycklig!!! =)

Kram på dig.

 
Ingen bild

Bea

23 januari 2011 17:10


Men hjälp!!!
Nu sitter jag å läser igenom mina egna inlägg o kommentarer o det ena verkar vimsigare än det andra!!! =) Först säger jag att pengar inte är viktigt, i nästa anda, i kommentaren säger jag att pengar vill väl alla ha! :) ???!!!

Ja. Man vill ju inte jobba gratis. Men det finns saker som är betydligt viktigare för mig än att bara ha det tjusigt materiellt. Så. Nu blev det rätt.

 
Affi

Affi

23 januari 2011 21:05

Visst sjutton är det så att man vill ha både pengar och vaa lycklig men om man var tvungen att välja så är man hellre fattig och lycklig än rik och olycklig....och jobba gratis skulle jag aldrig göra:-)

http://affitankar

Beatrice F Wik

23 januari 2011 22:53

Hahaha!!!
Neej, jobba gratis är väl ingen höjdare!!! :=)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards