Alla inlägg under januari 2011

Av Beatrice F Wik - 21 januari 2011 16:47


Härom dagen beskrev jag i PMS-mod, min syn på pösmunken Jan Guillou. I jämlikhetens namn får jag väl då, nu- inte i vredesmod, men lite ilsk i alla fall, beskriva min syn på manliga pösmunkars motstycke: självgoda och jäsande matronor. Jag skriver med anledning av en historia jag igår hörde av min kära nygamla kollega, jo, visst kan jag delge er den (jag berättar ju inget känsligt här, trots att min historia blir allmänt synlig, för den som nu känner för att läsa:)


Min kollega skulle åka buss mellan två punker i Värmland (skriver jag för er som inte är värmlänningar; för er som är det Grums och Karlstad). Jag orkar inte dra hela historien, men summan av kardemumman är att min kollega av en paragrafridande, totalt osympatisk och bitter, stor och bastant matrona blev urslängd ur bussen mitt i ingenstans. (Vålberg; som sagt... för er som är värmlänningar) och tvingades stå där och invänta nästkommande buss. Självklart ringde min kollega upp den bittra busschaufförens chef och berättade om hela historien, och jag kan tänka mig att denne inte var särskild tillfredsställd över min kollegas behandling. =)


Minnen från min egen historia får mig att fundera över vad det är som gör dessa människor så ja- totalt- bara på tvären, liksom. Hittar inget bättre ord. Dominanta, själviska män -jo, visst finns de, och det har jag skrivit om tidigare, minst tusen gånger;). Men jag må erkänna att en viss sympati känner jag, för denna stackars krake (om hon nu lyckats bli gift) som tvingas utstå en sådan kvinna.


I jämlikhetens namn, bara ;)


Ha en skön fredagkväll, Alla Godingar ;)

Av Beatrice F Wik - 20 januari 2011 22:12

... att just jag drabbats av en utmattning under hösten.
Följande alster är skrivet av mig och publicerat i NWT i juni 2007. Dock gjort en herrans massa år tidigare, kanske när jag var i 19-20-årsåldern.
Det här var min syn på livet:
"Jag tänker suga musten ur livet och hinna med så jääädrans mycket jag någonsin kan under mina få år på jorden."
Osar det stress, eller?!
Inte är det särskilt konstigt om en dylik flicksnärta utvecklar sömnstörningar och knappast tar sig tid till återhämtning?!
"Carpe Diem" eller "Suga musten ur livet" är citat jag plockat ur en av de bästa filmer jag någonsin sett: Döda poeters sällskap. Och jag står fortfarande för dem. Men själva tanken, att hinna med så mycket jag någonsin kan, ter sig lite korkad och omogen i mina ögon nu. :-)

Livsuppgift


Publicerad: 2007-06-09 06:00
Det händer att jag tänker ibland
på att livet och döden går hand i hand
Det händer att jag ängslas, trots unga år,
för varje dag som hastigt går
Ska jag hinna allt? En livstid är kort...
Vad är det egentligen för uppgift jag fått?
Jag vill stanna jorden, fånga varje sekund!
Jag är gammal om bara en liten stund
Jag vill ha, jag ska ta av allt jag får,
för denna dag idag är snart igår

Karlstad

BEATRICE WIIK
  

Av Beatrice F Wik - 19 januari 2011 23:22


... och vuxna kvinnor, för Bruce Springsteen är väl knappast någon grabb längre.

Man får faktiskt göra så här när man är PMS:ig. Inget konstigt med det. :-) Sitter ensam i kvällen och tittar på det här klippet gång på gång på gång. Karln är ju så jäkla snygg!!!

Låten är helt suverän egentligen, men just det här klippet är kanske ingen höjdare. Publiken sjunger med, så det låter mest som en fyllesång!:)


Bruce Springsteen i London: I'm on fire

 

&


Sov Gott, Alla Kvinnor ;=)

Av Beatrice F Wik - 19 januari 2011 18:28


Varenda månad, vid samma tidpunkt, händer något med mitt humör. Tror inte det slagit fel en enda gång sedan jag var 14 år och första gången fick känna på vad PMS innebär. Förutom när jag varit gravid förstås, men då var man ju konstant hormonstinn. Lyckorus ena stunden, andra tårar.


  


Jag fattar inte att jag aldrig lär mig.

Blir lika förvånad varenda gång jag upptäcker att: Men hjälp, det är ju hormoner som gjort mig så aggressiv de senast dagarna!!! Och min hy blir fruktansvärd. (Också samma sak- varje jäkla månad!!!)  Sedan i söndags har jag gått retat upp mig på precis allt. Bilen har varit för stor för garaget, jag är arg på halkan, skvallertidningar är kräkmedel och Jan Guillou en jäsande pösmunk. Snacka om provocerande menshäxa!

Men nu släpper det...  och här får ni förklaringen till mina aggressiva inlägg under de senaste dagarna! :)



Av Beatrice F Wik - 18 januari 2011 23:02


Ååå, associationer...

Har haft kontakt med min bloggvän Gubbfan idag (Se länkar) och kommit in på ämnet Ondska med anledning av att Gubbfan skrev om Jan Guillou. Innan jag kommer in på själva associationen, vill jag bara kort kommentera Guillou. Jag kan bara inte med att ens läsa hans böcker. Har sett filmen Ondskan med elever (så jag var tvungen att se den) och blev faktiskt förvånad själv över att jag tyckte att den var ganska bra. Men Guillou själv... Min personliga åsikt: Vilken j-a pösmunk. Egotrippade, självgoda och jäsande pösmunkar ligger mig inte alls i smaken, men det är jag, det. Det är möjligt att jag fått fel uppfattning om honom.


Associerade dock till ämnet Ondska. För en tid sedan satt jag med några kamrater och filosoferade över vad ondska egentligen är.

 

Kan människor födas onda?

Vad är det, egentligen, som gör att vi människor attackerar varandra, fightas och sårar varandra?

Varför lever vi inte bara i frid och harmoni- det vore väl enkast så?


Stora frågor.


En av mina kamrater menade att "Kränkta människor är farliga människor."

 Fast har det med ondska att göra? Ja, det tycker jag." Farliga" människor lär väl knappast göra gott.

Absolut. Och min egen åsikt: "Rädda människor är farliga människor."  De vänner som sårat mig, har nog gjort det av rädsla. Skriver "vänner" här, eller fd vänner, kanske rättare sagt. En människa man inte alls känner har ju knappast mandat att såra.


Men inte finns det någon som föds ond. Vi formas av livet, formas av vår uppväxt, vår omgivning. Och om du inte vet vad värme är; hur i hela fridens namn ska du kunna bli kapabel att själv visa kärlek?


Skulle vilja skriva jättemycket nu, om unga människor. Men det gör jag inte av yrkesmässiga skäl. Säger bara kort att: Ond föds ingen. Vi präglas av vår omgivning, speglar det bemötande vi får. Framför allt i unga år.


Sov Sött, Alla ;)

Av Beatrice F Wik - 17 januari 2011 23:05


Idag är det mer positiva tankar i min skalle.

(Hade en skitdag igår. Irriterade mig t o m på att bilen, enligt min åsikt, var för stor för garaget =), föga konstruktivt!!! Vad ska jag göra åt det, liksom: åka och köpa en ny bil, eller bygga ut garaget?!) 

 

En annan sak kom upp i mitt huvud igår. Och jag blev sååå ilsken. Tänker inte till allmän beskådan gå in på vad det rör sig om, men det är en sak som irriterat mig under en längre tid. Min bästa väninna fick mig till slut på bättre tankar. Jag hade ju lovat mig själv, det var ett nyårslöfte, att inte lägga energi på skit, utan istället lägga min kraft på det som är positivt, konstruktivt. Skör som jag fortfarande är efter höstens smäll, måste jag fokusera på det som är viktigt.


Lena fick mig, som sagt, att släppa mina svarta tankar.

Jag sitter fortfarande och myser över min gamla återfunna fina bok, och här ska jag ge er en positiv text ur denna:


Att få idéer, engagerat resonera för och emot

Triumferande förstå sammanhangen

Se allt i ett tydligare ljus

Skärpa hörseln

Upptäcka allt mer

och uppskatta var dag

igår, idag, imorgon.

Jag önskar dig skapandets glädje.

 

Den här bloggen ger faktiskt min kreativa, skapande sida en viss tillfredsställelse. Och jag önskar Dig, därute, detsamma. Skapandets glädje. Vad du nu vill skapa.


Sov Gott!


Av Beatrice F Wik - 16 januari 2011 19:38


Idag har jag haft en dag, då allt känts helfel.

 

Ååå, såg fram emot en skön och rask promenad. Jag lägger alltid på mig ett tjusigt lager vinterhull. Hörde av en vän att detta är vanligt, det är inte julmaten som syns, utan snarare reaktioner på det mörka i vårt klimat, som gör att vi "går ner" i ämnesomsättning och allt möjligt. Vet inte om det är sant, men det är det säkert, för min vän Muppen är klok.
Nu blev det fel igen... Går inte att få bort det kursiva, det går inte att spara mellanslag, så hela texten kommer ut som en enda klump!!!
Usch, inte min dag idag!!!
I alla fall: Det gick ju inte att promenera raskt för fem röda öre!!! Halkan var fruktansvärd, så jag fick gå omkring och långsamt "finpromenera."
Och den jädrans bilen vi har (nu fick jag ut aggressionerna här med!!!) är stor som ett hus (Volvo V70, Herrgårdsvagn) och garaget litet som en fågelholk. När jag ska köra in och ut bilskrället får jag hålla på i en halvtimme!!! Det rör sig om centimeter för att inte skrapa sidan.
Nej vars, jag är inte alls på humör idag.
Lyssna på låten här; hörde den på radion idag och tänkte att... "Ja, den matchar mitt fina humör." En gammal slagdänga, föga inne men guuuuud, vad gött att få vältra sig lite i grinighet.'
Min bästa väninna och jag fick oss ett gott skratt idag, när hon av misstag sa att: hon läst en "artikel" om Sven Wollter i "Se och hör". Skvallertidningen alltså. =)
"Jaså, var det en debattartikel, eller?"
Den var lite rolig!!! ;)
Det här är från mig till alla underbara, väl genomtänkta "debattartiklar" i  "Hänt Extra", "Se och hör" och  jag vet inte allt vad de heter. Det är så himla spännade att läsa om vem som ligger med vem, hur nya, fina villan ser ut, eller hur Hollywood-fruarna roar sig, så jag vet verkligen inte vart jag ska ta vägen.
Sov Sött, Alla! ;)
&

Av Beatrice F Wik - 15 januari 2011 23:40


Städade mitt skrivbord när jag kom tillbaka till skolan, eller rättare sagt flyttade runt mina saker, och jag fann en gammal söt bok, som jag fått av mina kusiner för en herrans massa år sedan.


"Tack för att du finns. Jag önskar dig Lycka" står det på den, och den är full av visdomsord och ordspråk. My favorite! ;)


Följande är väl ganska bra:


" Måtte du alltid hitta rätt ord för att sätta översittarna på plats-

och tillräckligt med styrka i knäna för att gå därifrån med värdighet."


Eller:


"Jag önskar dig ett kärleksfullt hjärta

-och ett gott omdöme."


Innan du somnar, om du har den goda smaken att titta till mig nu med detsamma ska du få lyssna på en gammal låt. Tror faktiskt att den är från tidigt 70-tal, men den står sig fortfarande, för budskapet blir aldrig föråldrat, på tal om ett gott hjärta. Hon berättar en sann berättelse ur sin egen barndom:

En ung Dolly Parton "Coat of many colors"


&

 

Sov Gott.

 

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards