Alla inlägg under november 2012

Av Beatrice F Wik - 17 november 2012 18:30


Ha en fin kväll därute! ;-)

Jag ska ut och dansa med vännerna.

Värmer upp, haha!!! =)


Av Beatrice F Wik - 16 november 2012 22:22


En av de fyra nya "Bibbisarna"

 

Av Beatrice F Wik - 15 november 2012 21:06


Jag har varit himla trött ett tag; trodde jag var på väg ner i en svacka, har haft problem med huvudvärk igen, men jag tror att jag ska klara balansen. Eller jag vet att jag klarar balansen. Om inget extremt oförutsett inträffar, och det vet man ju aldrig, förvisso. Jag måste hålla mig uppe. Jag har trillat ner i en ångestfyllt utmattningshål en gång, och dit tänker jag aldrig någonsin återvända. Då dör jag hellre. 


Har varit på en mycket intressant föreläsning idag- gav mycket både för mig som förälder och för mig som lärare.

Jag har så fuktansvärt duktiga barn, så jag ska verkligen inte klaga, men ibland är det svårt att veta om man gör rätt- ja, fast vad tusan är "rätt" egentligen? Föräldrarollen är ju den allra viktigaste rollen i de flesta människors liv- och man känner ju ibland att man aldrig kan göra bra nog. Åtmintsone gör jag det. Att vara en bra mamma betyder i princip allt för mig. Fast jag såg "Erin Brockovich" för andra gången härom dagen och jag skrattade vid flera tillfällen igenkännande. Som när sonen vill göra något och säger att kompisen minsann får- och Julia Roberts (Erin) irriterat svarar: "Ja, men nu är det så att din kompis mamma är inte ensamstående!!! Eller heltidsarbetande!!!"

Eller något i den stilen.

Inte helt utan att jag själv försöker försvara min egen otillräcklighet i vissa stunder, åtminstone för mig själv, med att "Ja, nog f-n är vardagen betydligt enklare om mamma har en pappa att luta sig mot när räkningarna ska betalas, eller när huset förväntas vara skinande rent trots att man arbetar fem dagar i veckan- och inte 80 %, som många mammor gör." Men jag må säga att jag har mycket förstående barn. Jobbar med att få dem att hjälpa till mer hemma med hushållsjobbet också.


 
 

Av Beatrice F Wik - 10 november 2012 23:09


Kvällen citat får bli ett av Ingmar Bergman, apropå det jag tidigare skrivit:


"Jag är en människa som aldrig har tråkigt och detta trots att


jag levt långa tider alldeles ensam"



Av Beatrice F Wik - 10 november 2012 07:15


Helgen blir inte hel utan lite Lundell, så där i lagom dos...

Det här är en av mina absoluta favoriter; en riktig gammal goding:


"Nere i city står en hund och gråter

gå ner dit om du kan och ge'n en hjälpande hand

nå'n har glömt honom där, han är övergiven

och det står ingenting på hans hundhalsband

Du kan kalla honom vad du vill,

men jag tror att den hunden heter CHANS"



Apropå allt och ingenting... ja, eventuellt ska jag flyrtta framöver, så jag och mina vänner pratade om lägenheter. Jag berättade för mina vänner att jag bodde på Marieberg förra gången jag var skild, varpå vännerna skrattade. =)


"Har du varit skild flera gånger?! Du är ju som Elisabeth Taylor!!!"


(Citat Holmgård- varifrån han fick just hennes namn, vet jag inte?)

Men ibland måste man bara skratta åt eländet: Ja, jag är inte 40 än, men redan skild två gånger; måste vara relationernas mästarinna!!! ;)

Det är ju naturligtvis alltid männen det är fel på också, aldrig mitt fel, så klart!!! -)

 (Tänk att mänskligheten har så svårt att erkänna sina misstag- själv skulle jag erkänna mina direkt- om jag hade några!!! :)

Jag vill definitivt gifta mig igen, kruxet är bara att jag inte har det minsta bråttom med det- en del människor tycks ju vara livrädda för att vara ensamma (vilket jag, då, har svårt att förstå, se nedanstående inlägg).

Nej, fy vilken skräck att leva i en icke-fungerande relation!!! Finns nog inget som är så nedbrytande. Sedan blir man kräsen också, när man gått på ett par minor och märker att man klarar sig bra själv. Fast jag må ju erkänna, att de minnen jag ska ta med mig ända in på dödsbädden är de där underbara ögonblicken av kärlek- jag har samlat på mig många vackra stunder, som jag plockar fram emellanåt- minnen som värmer. <3



Av Beatrice F Wik - 9 november 2012 22:08

 


Äntligen fredag! ;)

Gabriel och jag myser i soffan med tända ljus, missar och hela faderullan.

Veckan har bjudit på fyra nya kattungar, så nu blir det fräs här igen, härligt!!!

Veckans bästa är att jag kommit igång ordentligt nu med min träning, nu börjar jag få rutin på det. :-)

Och så känner jag mig- bara så där- så glad för mitt jobb.


Helgen är som vanligt uppbokad- ska stå i kiosken i Tingvallahallarna imorgon åt Gabbes innebandylag, jag ska naturligtvis försöka gratta min gamle far på Dagen på söndag och så har jag lovat Lotta att komma och skvallra och fika en stund; alltid lika trevligt att träffa sina vänner.


Jag är natural born tidsoptimist- fast jag vet att jag inte kommer att lyckas trycka in allt jag önskar på ynka två dagar, men jag längtar efter en lååång promenad, skulle behöva städa och tvätta och så skulle jag vilja köpa oss ett var sitt par nya skor... Förmodligen kommer jag inte att hinna med allt, bara att inse redan nu, för att inte bli superstressad framåt söndagseftermiddagen.


Ja, så'n är jag. Har i princip aldrig i hela mitt liv haft långtåkigt. Har svårt att förstå mig på människor som är rädda för ensamhet, men det är ju tur att vi alla är olika. Skulle bli hemskt trist annars.


Men nuuu ska vi bara myyysa!!!

Ha en fortsatt skön fredagskväll i novembermörkret!


Av Beatrice F Wik - 4 november 2012 08:30


... börjar jag med. God morgon, förresten! :) Tack för att just Du läser!!!

Ja.. nu citat. Statsminister Reinfeldt besökte för någon månad sedan Karlstad Universitet. Jag bor ca en kilometer därifrån.

Väninna Anonym, citat, fråga till moderatledaren: "Är du singel, Fredrik?"


Jag fick just upp en bild på den där pösmunken Mikael Persbrandt på min iPhone. Jag vet faktiskt inte varifrån den kom. Ska kolla det: kanske någon väninna som sänt den till mig på Facebook... ja, alla kvinnor gillar ju att titta på Persbrandt. Alla kvinnor utom jag, då är tamejf-n Reinfeldt bättre. Han verkar åtminstone intelligent- borde vara det. Fruktansvärt riktigt skitintelligent om jag ska vara riktigt exakt.


Jo, bilden kom via Facebook. Har tydligen gillat en sida med Persbrandt, men nu har jag tryckt på "unlike" så nu slipper jag få fler sådana bilder skickade till mig på min iPhone.


Usch, jag får ingen ordning på någonting här. Vilket meningslöst dravel det blir, då. Jag verkar ju helt tom i bollen när jag läser det jag själv skrivit, och det kanske jag är, men jag brukar va' en hejare på att skriva; det är en av mina starkare sidor, har så varit ända sedan jag var barn: Får jag en penna i handen så skriver jag.

Skriver, skriver och skriver.


Men just idag blir det tydligen bara blaha-blaha, så jag lägger av här.

Mänmänmänmänmänmänmänmänmän.

Jag avslutar med en bild på Fredrik "Är du singel" Reinfeldt och dissar Mikael "Pösmunk" Persbrandt. Igen.


Med förhoppning om en fin Dag!!! ;)




Av Beatrice F Wik - 3 november 2012 21:37


Bilder nedan. Vår lägenhet ligger snart ute.

Vi måste hitta något mindre. Underbar lägenhet, men det går för mycket pengar i månaden på den.

För stor://


Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards