Direktlänk till inlägg 17 april 2014

Vitsippor och påsk

Av Beatrice F Wik - 17 april 2014 21:15


Den spirande våren överträffar tamejf-n allt! Det är helt fantastiskt ute nu, ju.

När vi är så här i början. Allt ligger framför oss; förhoppningar. Vi går mot ljuset.

Och den lilla vitsippan är bland det vackraste jag vet. Så liten, så oansenlig egentligen, men med löfte om att snart står hela världen i full blom, för oss här uppe i norr.

Maj är ju också en underbar månad, dock den allra stressigaste om man valt att jobba som lärare.

 


Jag har alltid gillat påsken, också. Inte lika kravfylld som julen, vilket känns sååå gött för en heltidsarbetande mamma. Lagom. Vi har det så bra så vi är bortbjudna på påsken också, och jag kan från hjärtat påstå att jag inte gråter blod över att slippa stå med påskmaten. ;)  Att bara få sätta sig ner vid ett dukat bord är bland det lyxigaste en ensamstående mamma får vara med om. Jag är ingen matmor av stora mått heller, vem hinner med sådant? Och om jag så hade all tid i världen, och bara gick mellan dammsugare, tvättmaskin och spis, skulle jag nog bli skvatt galen.

Å andra sidan, hade man inget annat skulle väl det bli ens liv och man skulle istället börja leva för att baka de godaste kakorna och ha det mest skinande hemmet, så är det ju.

Kruxet är bara att det gäller att inse att man inte kan vara på alla ställen samtidigt. Det var en jobbig tid,det där... när man försökte. Innan jag insåg att det är ohållbart- det funkar inte, jag är bara en person, liksom, hur jag är försöker kan jag bara vara jag och jag behöver vila och återhämtning, precis som alla andra emellanåt.



 

Vi har haft kycklinguppfödning på min skola. Underbara små ulltossar kom till världen när vi såg på. Riktigt häftigt!


I övrigt har jag inte haft så överdrivet mycket påskstämning, jag brukar njuta av påskveckan just för att jag älskar våren så högt, påskpynta och ha mig.

Och pyntat har jag gjort i år med, men det blev inte särskilt lyckat. Jag pyntade ett jätteris med massvis av gula fjädrar och gick till jobbet. När jag kom hem på kvällen hade tre små jägare lyckats dra loss varenda liten gul vippa, det var verkligen fjädrar all over the place och riset var utspritt över hela vår övervåning.

Hur kunde jag vara så korkad att jag ens kunde tro att dessa fjädrar inte skulle locka mina små yrväder?!


Ett av yrvädren hade tydligen födelsedag igår (fy på mig- det hade jag glömt bort, att det igår var på dagen två år sedan hon kom till världen i min garderod) och detta uppmärksammade Agria genom ett sms.

Det tyckte jag var gulligt (jag älskar när små varelser får respekt) och masade mig iväg till affären och köpte lite delikatessmat så de fick fira, hihi, Mimmi och hennes två kamrater. :-)



 

 
 
Ingen bild

PE

18 april 2014 20:52

Älskar också våren.
Hoppas ni har en riktigt trevlig påsk.

Beatrice F Wik

18 april 2014 21:54

;-)
Detsamma, du!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards