Alla inlägg under maj 2014

Av Beatrice F Wik - 17 maj 2014 08:15




"Bästa utvägen är alltid vägen igenom"


Robert Frost

Av Beatrice F Wik - 16 maj 2014 18:24


Apropå inlägget nedan (trötthet), fann jag en underbar tolkning gjord av Ellie Stierna av "Fattig bonddräng", känd från Emil i Lönneberga.


 "Så går hela veckan, alla dagar och år

Jag går med min lie och jag plöjer och sår..."


Av Beatrice F Wik - 16 maj 2014 17:42


Vilken underbar dag!

Jag vill inte gå in. Vi har planterat en massa på balkongen nu, lite sent kanske, men det har liksom inte blivit av tidigare. Massor: tomater och blommor... jag älskar det där. Vi bor i radhuslägenhet med egen ingång, fast vi har ingen gräsmatta, vilket jag heller inte sörjer- just nu. Allt i livet har sin tid, och här är jag nu.

Usch, på tal om att allt i livet har sin tid... Jag har i samband med min fyrasekelsdag fått lite åldersångest. Än är jag ju inte lastgammal, men o, så tiden svinner snabbt. Lämnar bara minnen bakom sig, men jag får inte tänka så!!!: "Det är ingen idé att leva, jag ska ju ändå snart dö". Liiite pessimistiskt kanske. Däremot gäller det att rikta fokus mot det som är väsentligt i livet. Inte haka upp sig på bagateller, man kan ju inte slösa bort de här åren på dumheter. Det vore ju extremt korkat med tanke på att allt rusar fram så fort.

Nej... Fokusera på det som är vackert, härligt, positivt. Så gott det någonsin går.

Fast den här veckan har jag varit olidligt trött. Nästan inte fattat vad som händer när klockan ringt. Bara segt stirrat framför mig och undrat: "Vad i hela fridens namn är det här som ylar så infernaliskt?!"

Efter en halvtimme typ har jag ju insett att det är klockan som ylar för att jag ska gå upp, och det har varit tunga steg. Tunga, trötta steg, men det har gått i alla fall.

Och nu är det fredag. Och sol. Härligt! =)

Av Beatrice F Wik - 11 maj 2014 09:15


"Livet är en saga berättad av en idiot."


William Shakespeare



Av Beatrice F Wik - 10 maj 2014 22:06


Yes, det funkade, men segt går det när jag skriver... trött jag blir.

Varför måste allt krångla? Jag blir mer och mer säker på att jag verkligen ÄR Murpys lag, personifierad!!! :-)

Var beredd på att allt som möjligtvis KAN gå snett, KOMMER att göra det!

Ja, jag vet... jag börjar bli van! En gammal vän sa vid tillfälle att jag tycks dra åt mig alla möjliga energier, saker händer kring mig och MED mig, så har det alltid varit. Vi konstaterade att jag i alla fall mycket sällan får långtråkigt.


Jag tänker inte skriva något långt inlägg för datorn är fruuuuktansvärt seeeeg, så det är inte ens säkert att jag lyckas spara inlägget, men jag lever... även om datorn är halvdö...

Av Beatrice F Wik - 10 maj 2014 22:05


Inlägg försvinner, min dator jäklas med mig... ;/

Av Beatrice F Wik - 4 maj 2014 22:06


Jag har ingen aning om vad det beror på, men just idag har ovanligt många besökare hittat hit. Roligt! =)

Någon ställde en fråga till en bloggare här på bloggplatsen om det gick att se vem som läser och självklart kan man inte göra det, hur skulle det gå till?

Å andra sidan är ju bloggar till för att läsas, så om det skulle gå att se vem som besökt en blogg tycker jag inte att det egentligen skulle spela någon roll. Det är ju inte olagligt att läsa bloggar... Men som sagt, det är inte möjligt, enbart antalet unika besökare regeistreras samt hur många gånger sidan visas. En topp för min blogg är kvällstid, mellan tio och elva, viljet känns rätt naturligt då jag antar att de flesta människor, liksom jag, har fullt upp på dagarna och först vid tio-elva på kvällen har man ro att sitta ner och bara slötitta på datorn eller mobilen eller hur man nu vill läsa.

Själv tog jag bara en paus just nu, jag är inte riktigt färdig med ett jobb jag håller på med inför den kommande veckan.

Å nu ska jag fortsätta- en liten stund till.

Av Beatrice F Wik - 3 maj 2014 19:45


Det är inget annat att göra nu, än gå ut och vara glad!

Våren är tidig i år, åtminstone om man ser till häggen, som i vanliga fall inte brukar blomma förrän i slutet av maj.

En vecka därefter kommer syrénen, den brukar blomma lagom till skolavlutningen- och där är vi ju inte riktigt än!


 

Bild från fjolåret, men det här är vad som väntar oss.


Vackert så det gör ont!

Jag har vissa minnen som jag tror är ovanligt tidiga. Jag minns hur jag, min mamma och mormor promenerade i solen, på en grusväg. Eller jag promenerade inte, jag satt i en barnvagn, vilket gör allt så lustigt- att jag har minnet.

Barnvagn åkte jag ju inte särskilt länge.

Men jag minns det väl. Jag minns syrénerna. Häftigt!

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards