Direktlänk till inlägg 10 januari 2015

Blå

Av Beatrice F Wik - 10 januari 2015 22:00


Jag raderade just ett inlägg om yrkesval och mina barns framtid, med anledning av att jag nog känner att jag inte riktigt har rätt att fläka ut deras betyg och framtid här. Det är ju faktiskt inte min sak. Jag kan kort bara säga att jag gärna rekommenderar mitt jobb, fast det faller tyvärr på en punkt. Lönen. Lärarlönen. Fyra och ett halvt år på universitetet och en lön som inte riktigt rimmar med det. Förvisso är det ju så med de allra flesta kvinnodominerade akademikeryrken. Lönen rimmar inte med utbildningen. Barnmorska, specialistsjuksköterska, socialarbetare. Socialarbetarna är verkligen underbetalda. Jag har flera vänner som jobbar på soc, och jag har förstått att det är ett hemskt utsatt jobb.

 Alla dessa jobb kräver dessutom mycket ansvar, mycket kunskap. Trist.


Jag har varit så låg idag, blå. Ingen rolig dag alls.

Livet är komplicerat, mänskliga relationer är komplicerade, jag är komplicerad.

Önskar att jag bara var "en glad skit" och det är jag ibland, men ibland blir jag mörk.

Hmmm... vilken tur att jag skriver. Det påvisar ju så klart och tydligt att jag nog är helt normal, vad det nu är. Mänsklig kanske är bättre. Jag har känslor, kan bli både ledsen och arg, är ingen kall robot.

Undrar varför vi så gärna gömmer undan dessa känslor, de är ju helt naturliga. Jag är förvisso ovanligt utåtagerande, tror jag. Kan skrika och gorma om jag upplever det som befogat. Inte så charmigt drag, kanske, men man är ju som man är. Jag har vänner som mest sett min glada sida och som brukar säga "Meen... kan du bli arg? Du är ju alltid så glad och snäll..."

Jovars. Jag kan bli jäkligt arg, jag har ett ganska hetsigt humör, men ofta får man ju lägga band på sig, framför allt i yrkeslivet och i samspelet med mina egna barn. Som förälder och lärare är det nog bra att vara sträng emellanåt, men en morsa eller fröken som helt tappar besinningen skulle nog skrämma livet ur de stackars små.


Jag har på detta vis tyvärr gjort mig ovän med en av mina grannar. Jag bor i radhuslägenhet, med egen ingång och en granne med ingång i närheten av min irriterade sig på det ena och det andra hos mig och mina barn.

Och jag var tålmodig- länge. Men så en dag när jag och grabben kom hem en sen fredagseftermiddag efter en lååång vecka när denna granne stack ut huvudet genom sin dörr- och började tycka och tänka om oss fick jag bara nog.

Jag fick definitivt nog och markerade min ståndpunkt så till den milda grad att jag knappt sett henne sedan dess, trots att det nog är ett år sedan och vi bor helt nära varandra. Hon går undan när jag kommer, och det är lika bra det.

Man kan inte vara omtyckt av alla, så är det. Jag tycker inte om alla människor så alla människor behöver inte tycka om mig.



 
 
Ingen bild

sara

11 januari 2015 02:37

Jobbnatt igen då..... Lilla vackra bea .... är du ledsen ? ;´( Det blir bra ska du se, snart kommer våren och ljuset ;D Stor kram vännen

Beatrice F Wik

11 januari 2015 07:22

Å vad duktig du är som sliter och jobbar på nätterna när vi andra trynar o sover! =)
Hoppas du får sova gott nu istället!

Tack snälla för uppmuntran.
Ja, jag har känt mig ledsen, faktiskt. Men den känslan är också en del av livet...
Livet har många nyanser, det är en fascinerande resa. Och efter varje natt kommer ju faktiskt en gryning så det är bara att kämpa på.

Stooor kram tillbaka.
Vad vore man utan sina vänner?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards