Direktlänk till inlägg 28 mars 2015

Det som inte dödar

Av Beatrice F Wik - 28 mars 2015 00:00


Är lite dålig på att blogga just nu. Kikar in på bloggplatsen på helgerna, det är då jag har tid.

Upptäckte att jag haft en besökstopp undet torsdagen, 89 unika besökare. Ligger nu mera på i genomsnitt 45-50 per dag, annars. Låter säker jättelite... men jag är ju ingen kändis, utan bara en vanlig bondtölp från Värmlandsskogarna som känner för att skriva, så i min värld är det fascinerande att så många som 50 personer per dag går in och läser mina tankar, varje dag. Jag har ju min lilla bekantskapskrets, där jag vet att vänner läser... gissar att ni är sju-åtta stycken trogna vänner som bara läser (och ja: ni är SNÄLLA ;)) men var de andra kommer ifrån- det vet jag inte???

I början av min bloggkarriär hade jag i genomsnitt 20 läsare per dag- och fascinerades bara av det: Vad i hela fridens namn är det för 20 personer som går in och läser beabloggar varje dag???


Jag har ju tidigare bett Er presentera Er, för det här är ju ett socialt medium, men det är ytterst få som gör det. Och det är helt ok för mig... jag är som jag är, jag skriver i alla fall. För att jag vill det. Jag vill skriva. Och vill Du läsa, är jag tacksam att ge Dig det nöjet. Det ger mig en underlig tillfredsställelse. Jag är en berättare, jag. Jag berättar och berättar, har alltid varit sådan. Andra läser och lyssnar. Och ibland gör vi tvärt om. Jag läser hemskt gärna också. Och jag tycker om att lyssna med. Men grovt generaliserat har jag nog alltid varit den som redovisar/pratar/skriver.

Så är det. Det är min lott.


Nu känner jag för att berätta om något igen, något som ligger mig- om inte varmt... men nära- hjärtat.

För snart fem år sedan drabbades jag av en personlig tragedi. Jag kan inte förstå- att det gått hela fem år. Men det är skönt. FEM ÅR!!!! DET ÄR LÅNG TID! Fem gånger 365 dagar. Det blir många dagar. Många dagar av "uppsving" så jag bör väl bara sjunga nu- och vara glad. Tacksam. ;)

Jag förlorade fotfästet en sväng, men jag är uppenbarligen en ganska stark individ  (Jante kom-å-halshugg-mig-nu... jag berömmer mig själv, och det är en viktig del av det hela) men jag har verkligen klättrat steg för steg... hela den långa vägen tillbaka, och det är klart att jag är stolt över det jag gjort, det har jag all rätt att vara- tycker jag. Det rör sig om personlig utveckling för min del).


Kämpa för f-n, vill jag bara säga- till dig som läser! Låt aldrig solen slockna!

Kämpa för det du tror på! Skratta, var glad- vi levar bara några decennier, so WTF (rent ut sagt: passa på att ha roligt medan du kan, snart ligger du i graven i alla fall, så det finns inte mycket att förlora)

I det stora hela: Vi är små människor, som lever ett fåtal sekel. ETT FÅTAL SEKEL; 10 gånger x år. Du är snart borta, ligger i graven, du har fått några år att förvalta. Jättekort tid, om du ser det historiskt. Cancer, en bilolycka eller what ever. Eller också dör du av ålderdom. Men om hundra år finns varken Du eller jag här. Så det är kanske inte så viktigt... trots allt, det där Du grämer dig för.

Det är på glädjen och skrattet vi överlever- i alla fall gör jag det. Jag kan nog påstå att jag har humorn att tacka för livet.

... Och dessa "seriösa viktigpettrar": De har nog bara inte tänkt på hur kort livet är. De förstår inte livet (enligt min mening), de tror ju så klart på det de tror på - så man måste naturligtvis visa dem respekt i all mänsklig anda... men ta dem inte på för stort allvar! =)

Hade jag inte haft den starka livsgnista jag har- hade jag varit död idag. Det är sant.

Hade jag inte skrattat åt alltihop- hade det inte funkat.


The only way is up=) med skratt, kärlek och glädje<3



Jag har varit fruktansvärt illa ute. Sjukskriven från jobbet, klarade inte av att jobba, no money, ingen inkomst- så klart. Avslutade ett äktenskap, jag var MISÄR under en period. Jag kravlade på botten för fem år sedan.

MEN kära läsare: Jag tog mig tillbaka.

Stark igen, jag skrattar och jag älskar och jag bär det här minnet som en alldeles speciell erfarenhet.

En erfarenhet som gjort mig till en alldeles speciell kvinna, och nu är jag bara tacksam.


Glöm aldrig... det är sant (I know): " Det som inte dödar- det härdar."

Man finner en överlevnadsstrategi.

Vi som överlever svårigheter gör det, så är det bara!

Vi fixar det. Vi klarar oss, också i tuffa klimat. Det kanske inte är roligt hela tiden, jag har fått bedövande slag... har blivit både sviken och lurad.

Men jag har gått vidare.

Våltränad (numera och då menar jag tyvärr inte kroppsligt =) ) som bara sjuttion överlever jag- galant.

Fascinerande.

Och jag tycker fortfarande att det här livet är roligt! :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards