Direktlänk till inlägg 19 juni 2015

Ny diet

Av Beatrice F Wik - 19 juni 2015 23:00


Jag har sedan två veckor kört en ny diet, halkade in pga min väninna. LCHF. Av rent principiella skäl, som vuxen förebild för unga tjejer, bantar jag ju inte. Det har jag nog tjatat om till dödagar här på bloggplatsen. Men jag har ett liv som kräver. Jag har mina två barn, jag jobbar heltid samtidigt som jag är ensam mamma och utöver mitt jobb är jag också kontaktperson åt en kille. Jag har alltså inte tid med grejer som skadar min hälsa på något vis- måste vara så fit som någonsin är möjligt- och då syftar jag inte på hur jag ser ut, på min kroppsform. Jag måste vara i någorlunda fysisk form för att orka det här livet jag valt. Har ingen marginal alls för att bli liggande på sofflocket.

Så jag kör sedan ett par veckor en diet som sägs vara bra mot trötthetsdippar- då blodsockret håller sig på jämn nivå. Perfekt! tänkte jag så klart. Hur roligt är det när blodsockret går ner på bott framåt arbetsdagens slut- och man häver i sig något sötsliskigt- för att bara bli ännu tröttare halvtimmen efter? När man är på väg hem och förväntas ta hand om hushållet?

Nej- det där söta är något av oss människor enbart påhittat, inget vi egentligen behöver eller mår så bra av, tror jag. Vi väljer ju gärna den enkla vägen, då det söta rätt omedelbart triggar vår belöningssystem. Det är därför vi älskar sötsaker.


Två dagar tog det, efter att jag valt bort kolhydrater- innan sötsuget gav vika. Jag bestämde mig att vinna kampen- och det har jag i nuläget gjort. Inga sötsaker här inte. Och jag är definitivt typen som kör på om jag fått en idé. Jag gör det. Helst igår, här blir det inga halvmesyrer, utan jag går i princip alltid helhjärtat in för det jag bestämmer mig för.

En konsekvens av min nya diet är att jag också börjat tappa i kilon- och det måste ju trots allt vara sunt?

Min väninna märkte det rätt tydligt snabbt, hon ser mig varje dag "Nu har du gått ner i vikt".

Själv har jag fått en tjusig våg i julklapp, men väger mig aldrig- vad spelar det för roll hur många kilon man väger, liksom? Måste väl ändå finnas viktigare saker i livet att fokusera på- om man passerat de 40?

Fast hon tyckte jag skulle passa mig för att köra på för hårt, det är ju jag, Bea, kurvig och stolt kurvig, dessutom. Tycker själv att det är kvinnligt och snyggt med dessa former. Sedan får andra tycka som de vill.

Jag är ju som jag är, det passar just mig.

Och du är som du är- vem du nu är.

Unna dig känslan att bara vara glad och nöjd, för att du är du.

Unna dig att känna harmoni! Du har inte tid med något annat- du lever för kort tid och är död alldeles för länge. (Du kommer ångra dig sen, när du är död- jag lovar... att du inte bara utnyttjade de här futtiga åren och bara var glad. Gjorde det bästa av situationen.)

 
 
Annie

Annie

20 juni 2015 12:28

Jag håller nog med din väninna, hon verkar klok ;)
Ja ibland är lagom bäst, så var försiktig-men samtidigt gör det som Du mår bäst av :)

Tror Du känner dig själv-och din kropp bäst, så gör det som du mår bäst av :)

Själv följer jag ju inga dieter eller kosthållningar, jag äter det jag vill-i lagom mängder, även socker ibland ;)

Jag tror inte på förbud, tror kroppen behöver både kolhydrater och proteiner men det är min åsikt ;)

Sv: Min midsommar var ok, hyfsat bra visst det onda är ju där, men firade ändå hos svärföräldrarna med god mat, god dryck ( alkoholfritt för mig då ;) dessert och trevligt sällskap :)

Så den var ändå bra trots värken :)

Varma kramar!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Beatrice F Wik

21 juni 2015 04:32

Gullig du är vännen!

Jag har alltid varit som du... inga dieter, kroppen vet själv vad den behöver.
Naturligt är nog det bästa.
Men så kom min väninna o talade sååå gott om det här, så jag tänkte: jag måste ju bara prova! Just för att slippa sötsuget, känns så himla onödigt o jag pendlar så otroligt upp-å-ner i blodsocker, vilket gör mig olidligt trött emellanåt. Då tar man ngt sött för att pigga upp sig o så blir man bara ÄNNU tröttare efter någon timme.
Ja, så har jag gjort.
Dessutom har jag väldigt risigt immunförsvar, två antibiotikakurer på ett halvår- ja något måste man ju prova.

Kul att du haft en bra midsommar.
Önskar av hela mitt hjärta min vän, att du ska bli kvitt den där jäkla värken.

Kramar i massor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards