Direktlänk till inlägg 1 januari 2010

Hej igen!

Av Beatrice F Wik - 1 januari 2010 22:24


Jag håller på med en novell. Brukar skriva någon per lov som jag sedan säljer. Därav mitt bloggstopp. Var tvungen att fokusera. Det jag gör, vill jag göra till 100%. Av hela mitt hjärta. Bloggandet kräver också sin inspiration och jag var helt enkelt nödgad att "stänga av" här för att få till det på bästa möjliga sätt i mitt andra skrivande. 

Är fortfarande inte helt färdig, men jag kände mig lite småmanad att blogga lite grann, med anledning av de fina kommentarer jag fått. Kommer snart tillbaka helt och fullt... ;)


Tack, Du söta, goa Tina för det fina du skriver till mig (Detta bär jag med mig. Genom det svarta och gråa...) och för att det är ett kärt nöje att besöka din blogg.


Miracle, speciella vän, likaså. Tack också Dina och Alessandra för era hälsningar och för det ni skriver. Till mig och i era bloggar. Önskar Er allt gott under det nyfödda året.  


Och, xxx: Jag blev sååå smickrad över din kommentar. Det har värmt hela min dag; min i övrigt isfrusna, kalla januaridag. Jag känner mig också mycket hedrad över att Du gjort Dig besväret att hitta min lilla blogg.


Sov Gott i natt, alla vackra själar där ute!!!

 
 
Dina

Dina

1 januari 2010 23:40

Naaw, Tack till dig med! Och lycka till med din novell!
Hoppas att 2010 ska bli som du önskar.

Kram
Dina :-)

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

3 januari 2010 16:21

Vad spännande med en novell. Det gick ju inte så bra med stafettnovellen. Det där med att göra något till 100% känner jag igen, ofta blir jag spittrad och blir inte färdig med något. Har jag däremot en deadline eller liknande så är jag totalt fokuserad. Skulle nog vilja skriva litet nu igen, men har tröttnat på romanen jag börjat på eftersom den legat till och från i flera år. Får se om jag använder litet av den och börjar på något nytt. Tack för inspirationen! Säljer du novellen i ett häfte då eller hur gör du?

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

5 januari 2010 17:24

Här är den Bea!
Hoppas du använder den och att det blir många spännande fortsättningar! Lycka till!

Elin vaknade med ett ryck. Det var alldeles tyst i huset. Hon hörde bara sin egen andning och kände hur hjärtat bultade snabbt och hårt i bröstet. Klockradions röda siffror visade på 04:00.

Det var för tidigt att stiga upp, men hon skulle nog inte kunna somna om igen. Hon rullade in sig i täcket och funderade på vad som hänt den senaste tiden. Hon kunde inte förstå och hon ville inte fatta. Hon rycktes ur sina tankar när det pep i mobilen som låg i handväskan. Efter en stunds tvekan beslöt hon sig för att inte läsa sms´et. Hon visste redan vem som skickat det. Det var heller ingen svårighet att lista ut vad det rörde sig om. Elin lät därför mobilen ligga kvar i väskan. På så sätt behövde hon inte frestas att svara.


Det gick inte att somna om. Elin välte sin tunga och trötta kropp ur sängen och tog sig till badrummet. Hon lät det först iskalla vattnet strila mot kroppen. När det snabbt växlade om till att bli skållhett reagerade hon, men mycket långsamt. Huvudet värkte och ju mer hon försökte reda ut sina tankar om vad som hänt desto rörigare blev det i skallen.


Hjärtat lugnade sina slag något efter hon duschat och klätt på sig. Hon mådde illa, kunde inte äta. Det blev en kopp starkt svart kaffe sedan måste hon försöka tänka ut något sätt att komma ur det hon hamnat i.


Hon måste anförtro sig åt någon, någon som kunde hjälpa henne eller komma med råd. Hon tog upp mobilen, tio sms från honom. Hon läste dem inte, orkade inte och vågade inte. Om hon läste dem skulle allt kännas bättre, men det var ju inte bra. Det var hans sätt att manipulera henne, att stryka henne medhårs så att hon blev medgörlig och förlåtande.


Elin ringde upp Camilla. Hon fick inget svar. Vem kan hjälpa mig då?, tänkte hon. Ingen annan visste ju. En bil stannade utanför huset. Elin släckte snabbt lampan och gick fram till fönstret. Det var han...


...Trots allt som hänt kunde hon inte sluta älska honom. Eller, älska kanske var fel ord. Hur kan man älska någon man är rädd för? Någon som kränkt en gång på gång, som inte hade det minsta uns av respekt för en?


Nej. Hon älskade honom inte. Men något knöt henne till honom. Något band henne kvar. Hon kunde inte riktigt sätta ord på vad för typ av känslor det var, men hon visste att de var starka. Stundvis hade hon faktiskt hatat honom.

För det han sagt, det han gjort. För att hon hade så svårt att släppa taget och gå vidare.


När Elin såg Micke kliva ut ur blien var det som om jarden rämnade under hennes fötter...

av Bea den 22 augusti 2009 kl 21:51


... Hon greps av panik! Vad skulle hon göra? Gömma sig? Hon ville verkligen inte träffa honom. Vågade inte, efter allt som hänt. Undrar vad han ville? Tänk om han bara kom för att säga förlåt. Om han ångrade sig. Han kanske ville rätta till allt som gått snett...

av Bea den 23 augusti 2009 kl 19:42


Nej. Hon skulle inte träffa honom. Bakom gardinen gömde hon sig när hon såg hans skugga runda hörnet kring tegelhuset hon bodde i.


Starkt och ovanligt dovt lät ljudet från dörrklockan. Elin fick plötsligt svårt att andas. Hon kunde verkligen höra sitt eget hjärtas slag. Hon stod fortfarande gömd bakom gardinen. Vågade inte röra sig.


Dörrklockan ringde åter igen, om möjligt ännu dovare och högre den här gången. Men Elin hade bestämt sig: "Det måste bli ett slut. Jag kommer inte att överleva annars."


"Öppna för fan! Jag har redan sett dig!"

av Bea den 30 augusti 2009 kl 01:21

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

7 januari 2010 11:15

Skulle precis lägga in novellen igen, men den finns ju här. Jag ser den i alla fall. Om du inte gör det kan du kopiera den hos mig. Den finns under rubriken Novell, till höger i menyn. Ha en bra dag!

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards