Direktlänk till inlägg 23 september 2009

Oändlig, spännande, skrämmande, underbar, oföränderlig...

Av Beatrice F Wik - 23 september 2009 22:29

                                

Orions bälte (bältet på             


Undrar hur den här bilden ser ut på en vanlig dator. Bloggar ju från lilla bärbara just nu, vilket gör så att bilden här ser hur suddig ut som helst. Ser det suddigt ut också på Din dator bestämmer vi här och nu att det ska va suddigt. Det föreställer ju en stjärnhimmel och dylika är naturligtvis suddiga, åtminstone i vissa typer av väder.


Orion, Lilla björn, Stora björn. Ormen, Aftonstjärnan. Minns du dessa? (Joo, det är namn. Därför har dessa stor bokstav, åtminstone i Beas blogg...)

 

Jag minns dem från min barndom. Kvällspromenader med Pappa och hunden. Vi gick på en grusväg vid apoteket och ibland på lilla Åstorpsbacken, som enbart var cykelväg. Där studerade vi stjärnor och stjärnbilder i mörkret. Det var så mysigt. Orions bälte var av någon anledning mina favoritstjärnor. Det känns som om jag alltid ser dem också nu, var jag än befinner mig... De är stabila. Oföränderliga, trots att livet nere på jorden är i ständig rörelse.

 Saker förändras. Du vet vad du har just nu. Var du är eller vad du gör imorgon- har du ingen aning om. Än mindre vad du gör om ett år. Nästa höst. Kanske är du kvar där du är nu. Kanske går allt enligt dina planer.

 Förmodligen lever du, men det finns inga garantier....


Otäckt. Skrämmande. Spännande.

 

Ikväll har jag i alla fall tagit en riktigt mörk och mysig kvällspromenad med ungarna och tittat på stjärnbilder. Gabriel läser om det här i skolan, så han friskade upp både mitt och Elinors minne.


Magnifika, gudomliga, svarta stjärnhimmel. Oändlig. Ofattbar.

 

Sov gott i natt uder vår under våra vackra stjärnor. Och dröm sött!


Tack för att Du läser.



 






 
 
Nettis

Nettis

24 september 2009 00:41

Det är bara att fråga på vet du ;) . Jag har väldigt få hemligheter ;)!
Jag har fibromyalgi, och vissa dagar bråkar kroppen lite extra ;) . Nu börjar det bli kallare oxå. Och då vill den inte alls vara med.
Jag har oxå flera andra kroniska sjukdomar (ITP, diabetes, astma och ulcerös colit). Så det är därför jag är sjukpensionär. Och näpp, jag är inte hypokondriker ;) ! Folk tror ibland det när man har mer än en sjukdom ;) . Men jag har fått mina diagnoser av specialistläkare, och efter oändliga provtagningar.
Men men, jag är glad och tacksam ändå, för det finns dom som har det mycket värre.
Nu ska jag prova ett nytt the, kvällsro... Det luktade inte gott, hihi ;) !
Hoppas att du kan sova gott i natt!
Kram på dig!

http://bunkerboende-nettisochmoses.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gittis

24 september 2009 08:15

Oj Bea, man blir riktigt rörd, men Du har så rätt. Ofta tänker jag på att, två saker är vi riktigt säkra på här i livet, ingen lever i evighet och om framtiden vet vi inget.

 
Ingrid

Ingrid

24 september 2009 09:47

Spännande, vacker och sann blogg du fick till , vännen =)
Var tvungen att läsa den flera gånger och kände verkligen att jag tog den till mig... TACK!
Kram Ingrid

http://iddeh.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Gittis

24 september 2009 13:32

Du behöver inte tacka oss för att vi läser. Tack för att Du skriver, informerar och har tankar kring det här jordiska.

 
SpiderMom

SpiderMom

24 september 2009 20:46

Så fint skrivet! Och vet du, vi läser just nu om galaxer, hur jorden bildades, universum. Och ser man det liksom "utifrån" och ner så undrar man liksom hur det kan vara så himla viktigt att man missade föräldramötet igår, eller funderingar om vem som startade bråket...Ja, du fattar... Vi är egentligen oändligt pyttesmå i det stora universum, människan har bara (om man jämför med hela jordens skapelse) funnits i några sekunder, och redan krigas det, folk är avundsjuka, folk dör av fattigdom och svält, vi förorenar och håller på att ställa hela systemet på ände...Som tagit miljarder av år att få i ordning...Varje blad, småkryp, sten, sjö osv har en jätteviktig funktion, vi är en del av altt, liksom, och alla behövs...WOW, så stora tankar man kan få ibland ;O)
Natti. :O)

http://spidermom.bloggagratis.se

 
Ingen bild

sini

24 september 2009 23:27

vilket dravel

 
Viveca

Viveca

24 september 2009 23:28

Livet förändras oavsett om vi vill eller ej. Tanken att vissa stjärnor redan slocknat medan ljuset fortsätter färdas mot jorden och våra ögon långt efteråt är hisnande. Så små, så små vi är. Betydelsefulla, unika eller kanske totalt betydelselösa i det stora hela?
Ha det så bra! Försökte kommentera tidigare idag, men det var väldigt segt då.

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

pernilla

25 september 2009 07:43

Stjärnor är bland det vackraste man kan titta på.
Och oftast tittar vi på stjärnor när vi söker svar på något,och i de flesta fall, har himlen alltid något bra svar att ge oss.

Tack för att du skriver,Bea.

 
Bea

Bea

25 september 2009 09:49

Tack för alla fina kommentarer.

Sini; helt okej att tycka att orden är dravel. Det är dessutom helt frivilligt att läsa! Du måste inte, om du inte vill. Själv gillar jag att "dravla".

http://Beabloggar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Leif

27 september 2009 09:47

Jag började också spana uppåt, kanske i början på 70-talet med farsans hjälp. Jag gör det fortfarande och köper årligen en liten bok som heter "astronomisk kalender 20xx", där författaren, veckovis, beskriver om det är något extra sevärt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards