Alla inlägg den 9 april 2010

Av Beatrice F Wik - 9 april 2010 23:29



En flaska som till hälften består av ... säg vatten, kan man välja att antingen se som halvtom eller halvfull. Du väljer själv.


Jag får nog lov att erkänna att jag alldeles för ofta väljer den halvtomma varianten. "Vidrigt kallt är det ju på vintern" och igår (nu känner jag mig faktiskt lite bättre) när jag var febrig var det ju fruktansvärt synd om mig, alltså...


Ibland kan jag vara riktigt duktig på att se saker ur en positiv synvinkel, men jag har en lång väg att gå i vissa hänséenden.


Lite roligt (detta är ju bloggandets spjutspets) att kommentarer; respons, får mig att reflektera ytterligare, att ta mig ett steg till.. 

Jag tänker för tillfället på en kommentar jag fick från härliga Dina. Det rörde sig om ett av dessa (jag vet; min dotter säger det till mig) omogna -men fruktansvärt roande- quiz jag gör lite då och då på Facebook.


Bara en kul grej, men...

Apropå det jag pratar om nu: halvtom eller halvfull, tycker jag Dinas kommentar till mitt inlägg "Du är en demon" var ganska bra. (Vill påtala att vi tar detta med en nypa salt, så att ingen tror att vi är ännu knäppare än vi är!  ;)


Jag tolkade svaret som "Du din stygga, vidriga, varelse... hemsk och svart..."

Medan Dina, utan att vara ett dugg kränkande, tolkade samma svar (förvisso en smula skämtsam...) som; "Jamen, det är ju riktigt träffsäkert. Du är ju en nattuggla, du är djup och mystisk." Hon vände det till att bli positiva ord, istället.


Intressant och vasst, Dina...


Här kommer nu en hälsning från "Demonen; Mörkrets furstinna."

"Hemsk och svart" eller "Djup och mystisk."


Det är upp till mig själv att avgöra.


Av Beatrice F Wik - 9 april 2010 02:19


Dålig under lovet. Blev förkyld för ett par dagar sedan och vaknade imorse ännu värre med feber. Het som en kamin. Trist, sjuk på lovet, men det är små smockor man enkelt får parera. Hade en hel drös med planer; Nöjesfabriken med Kidsen, träffa vänner man sällan träffar osv.

Men det föll.


Under dagen har jag spelat schack med dottern och inte så mycket mer. När ungarna var med vänner gick jag till sängs. Ååå, vad skönt att få vila sin feberheta lekamen... Somnade och sov säkert två-tre timmar innan sonen kom hem. Ringde Gittis (Mannen höll på med jobb på skolan) och bad om lite hjälp med Grabben.


"Jag är sängliggande, feberhet och min son behöver sysselsättning."


"No problems." Iväg för Gabbe till Gittis hela kvällen.

Tack, älskade Gittis :)

 

Mor lyckades vila. Förhoppningsvis har man kurerat sig lite. Problemet är bara att när jag sovit/vilat halva dagen, blir jag naturligtvis vaken halva natten...


Så här sitter jag nu.


Snorig, hostande och fruktansvärt ynklig. Halv tre på natten.


"Det är synd om människorna" /Citat någon.


Håller med.


Hoppas Du sover gott nu. Det gör inte jag...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards