Alla inlägg den 7 april 2013

Av Beatrice F Wik - 7 april 2013 06:45


Jag känner mig som en riktig nörd.

En boknörd. Men jag tycker om det, och det är ju det viktigaste. Och det är häftigt att tänja gränser- se hur mycket jag klarar av att läsa på en barnfri helg. :-) Skulle kanske finnas risk att jag går in i väggen- om det inte vore för att jag INTE stressar. Jag tar det i min egen takt.


 Jag suger åt mig otroligt mycket, inte enbart för mitt jobb, utan inte minst; för mitt eget intresse, för att bli en skicklig och stilsäker skribent. Mycket av det jag skrivit rent intuitivt, kan man medvetet lära sig använda sig av för att vässa texten. Att betona en tanke eller slutsats gör man exempelvis inte bara genom att skriva den med kraftulla ord. Den betonas också på olika sätt beroende på längden på meningen. Det blir mera kraftfullt om tanken man vill framhäva placeras i en kort mening (omgiven av långa för att få rätt flyt). Det har jag aldrig tänkt på när jag skriver!

Och det här är definitivt mitt största intresse i livet: Att skriva.


Fredag kväll satt jag tre timmar med min svenska och avslutade ett pm inför uppsatsen jag ska skriva nästa termin. Igår satt jag i sju timmar i sträck och bara skrev på min hemtenta som ska skickas in snarast. Jag är ännu inte klar. Det var så f-bannat, eller ÄR, komplicerat så jag vet inte om jag gjort rätt, men jag kan ju inte ha missuppfattat hela uppgiften totalt, så jag får väl komplettera om något blivit fel.

Det är svårt att läsa på distans, faktiskt- man måste verkligen läsa in allt på egen hand; har inga föreläsningar att luta sig mot, men min lärare där uppe på Mittuni är instruerande och pedagagisk när man pratar med henne i telefonen.

Hann med att träffa min älskade gamle vän Leif- sög åt mig av all energi han har att ge med sitt härliga sätt, åt kinamat och hade det bara gott ett tag.  

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards