Direktlänk till inlägg 30 april 2010

Valborgsmässoafton

Av Beatrice F Wik - 30 april 2010 20:36


På hednisk tid brände man bål för att hedra de döda på valborgsmässoafton. Man trodde att denna kväll var den på året, då de levande och döda kunde komma varandra som allra närmast.


Min familj har redan firat klart pga regnvädret, redan grillat och varit uppe och kikat på elden, men nu blir det filmtajm för mig och min Elinor. Vi ska se klart "I taket lyser stjärnorna."


Själv är jag ju, helt naturligt, som historielärare intresserad av historia, så det här fascinerar mig. "Denna natt är vi närmare de döda än någonsin"


Det är ju upp till var och en att tro som man vill och på det man själv vill; detta har jag ju för övrigt stöd av i svenk lag med Voltaire och gänget som en av förkämparna:


"Jag håller inte med om Din åsikt, men är beredd att gå in i döden för Din rätt att yttra den."

 

Själv tror jag inte att det vi ser är det enda som finns. Vi ser bara toppen av ett isberg. Jag tror att det finns så mycket mer. Jag tror inte heller att vi av en ren slump hamnat där vi är och jag tror, som jag tidigare sagt, på kärlekens och det godas enorma kraft.


Jag tror inte heller att Döden är slutänden. Eller för mig är tror t o m ett för svagt begrepp. Jag menar istället att jag är övertygad om att vi inte försvinner den dag vi lämnar den här världen. Vi övergår bara till en annan dimension. Därför är jag inte det minsta rädd för att dö. Vore sorgligt att göra det nu bara; vore hemskt trist att gå innan föräldrarna, och bedrövligt att lämna barn som ännu inte är vuxna. Dessutom har jag fortfarande hemskt mycket kvar att ge, har ju som jag tidigare sagt, bara hunnit halvvägs på min lilla promenad.


Men... Fortfarande intressant med den gamla hedniska synen på valborgsmässoafton: Just i natt är vi levande och våre kära döda närmare varandra än någon annan dag på året.


Låt mig få tro att det är så. Sedan får Du tro hur Du vill!


Sov sött i natt, älskade vänner. ;)

 
 
Ingrid

Ingrid

1 maj 2010 09:23

Jag vill gärna att det ska vara så jag med... =)
Klart att det inte bara tar slut!
Kramar i mängder,
Ingrid

http://iddeh.bloggplatsen.se

 
Tina

Tina

1 maj 2010 10:08

Hej min fina & underbara vän!! Är du underbar eller??? JAAA!!!!
Jag tror som du! Inte är döden slutet!! Nä, det är nog mer början =)
Tack gulliga du för din hälsning hos mig. Jag blir så glad av dem.
Ja, jag går hos medium titt som tätt & va för x antal år sedan hos Anna - Lena Wikström som bor i Karlstad..är det inte där du bog?? Då vet du säkert vem hon är =) Sen har jag varit hos Jörgen Gustavsson, Gjort tidigare liv antal gånger hos Jörgen Sundvall, varit hos lokala medier, genom facebook, har vänner som är synska & träffar en kvinna som spår i kaffe..mm..
Du får jätte gärna dela med dig av din erfarenhet av ditt besök hos mediumet =) Du kan ju maila om du hellre vill =)
Ja, visst har vi alla änglar runt oss & guider. Jag vet att jag har två guider. En man & en kvinna & sen har jag även Madonna med mig =)
Å, jag vill jätte gärna höra det du varit med om.. så spännande =)
Önskar dig en underbar helg vännen!!
& du!! Glöm inte hur UNDERBAR du är!!!!
Kram Tina

http://www.tina-livetrhrochnu.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards