Direktlänk till inlägg 25 augusti 2010

Motionerat

Av Beatrice F Wik - 25 augusti 2010 23:06


Miracle... du måste verkligen hållla ögonen på mig och se till att jag rör på mig!!! ;)  Det känns stressigt att få in "motion" på ett redan fullspäckat schema, men jag mår så bra av att röra på mig. Vi är ju gjorda för att vara i rörelse; att jaga vår föda och sedan äta den med njutning.


Vår rörelse; vårt arbete, sätter igång endorfinet. Inte sjutton fattar stenåldershjärnan att detta för länge sedan är förlegat. Att vi köper maten och äter oss proppmätta, utan att anstränga oss ett dyft.


Det leder bara till att vi mår allt sämre, tror jag.

 

Jag är en "kickmänniska". Behöver adrenalinet, endorfinet. Får jag inte det mår jag dåligt.


Har läst om detta någonstans, någon gång, fast i psykologiska termer som jag nu inte minns. "Kickmänniskor"  (fast det kallas något annat egentligen) är de stenåldershjärnor som går långt ut från lägerelden. Som tar sig till främmande marker och som mår bra av att befinna sig i ytterkanten. Som "kickar" på endorfinet som det nya, främmande innebär. Rädslan som övervinns.


Sedan finns det också de som njuter av stillheten; av att bara sitta vid lägerelden. Som inte har något alls behov av att ta sig från tryggheten, som finner harmoni i det de finner invant.


Tror att vi är skapta för dessa olika roller för att tillsammans försvara gruppen mot inkräktare. För våra hjärnor är kvar i stenåldern, det är jag helt säker på.


Ojojoj, vad jag svävar ut...


Ville egntligen bara säga att jag har motionerat idag, trots att det är en smula "full rulle" med allt annat. För att jag mår bra av det, av att "bekämpa latmasken i mig".


Citatet om latmasken kommer från dig, åter igen; älskade vännen Miracle.

 

Sov gott i natt! ;)

 
 
Miraklet

Miraklet

26 augusti 2010 01:22

Jag ska allt försöka hålla lite koll på dig! ;)
Ta en promenad före eller efter jobbet om du har tid, det behöver inte vara en lång stund för att du ska må bra. Hellre lite än ingenting alls.
En halvtimmes motion sägs göra susen uppe i knoppen.

Massa styrkekramar!

http://abimopectore.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Sofie

26 augusti 2010 10:13

Hej Bea! Blev nyfiken på din blogg. Dina tankar om att ljuset alltid segrar har varit min teori också, men på sistone har jag börjat tvivlat. Det finns gånger när man kanske ändå ska ge ljuset en extra skjuts framåt! Kram på dig:-)

 
Ingen bild

Gull-Britt

26 augusti 2010 12:18

Jag säger det igen. Du är så duktig på att skriva och formulera dig. Det du skriver är så intressant och jag håller med dig. Jag är helt klart lägereldsmänniskan. Nu har jag dessutom kommit igång med mina dagliga promenader. Det är skönt.
Kram på dig

 
Miraklet

Miraklet

26 augusti 2010 23:31

Kikar in och ger dig en riktig bamsekram i mörkret! :)
Hoppas du har det bra och tänker på dig själv och försöker varva ner mer.

Var rädd om dig, för jag är rädd om dig!

http://abimopectore.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

BEA

27 augusti 2010 00:05


Jaså, Gull-Britt, du är lägereldsmänniskan?! Ja, det stämmer nog... Skönta att du börjat promenera. ;) Det är bland det bästa jag vet.

Och: Hej Ann-Sofie!

Tack för att du läst min blogg! Antar att vi får kämpa på så gott vi kan, men enkelt har det väl aldrig varit?

Miracle.. Det är dina ord jag hör... "Bekämpa latmasken i dig!"

Kram på Er, Alla Brudar ;)

 
Ingen bild

BEA

27 augusti 2010 00:12

Extra tack, Miracle för det du skrivit!!! Jag är rädd om Dig med, älskade vännen min

 
Ingen bild

Tina

27 augusti 2010 12:01

Hej vännen!!
Åh, va bra jobbat!! Ja visst är vi gjorda för att vara i rörelse!! Men det kan vara lättare sagt än gjort ibland!
Men varje rörelse är viktig. Som jag brukar säga till mina kunder som är svårt handikappade el sjuka el gammla & slitna... när du tittar på tv.. ställ dig upp istället för att sitta i soffan...gunga lite fram & tillbax..el lyft fötterna på stället.. köp en balans boll & sitt på istället...osv...
Behöver inte alltid innebära världens största gympa pass!!

Hoppas du mår bra & att du får en fin helg. Har inte mått så bra så jag har inte varit inne så mycket på datorn! men hoppas du förstår.
Varm kram Tina

 
Ingen bild

BEA

27 augusti 2010 19:15

Nämen Tina, det här låter inte bra...

Självklart har jag full förståelse om du inte går in så ofta. Men jag menar: det där att du inte mått bra. Förvisso är det omöjligt för solen att lysa jämt och ständigt. Du som skiner så starkt har oxå rätt att vara lite down ibland.

Så är ju livet, tyvärr. ;( Jag vill ändå sända dig all värme och styrka. Vet att du kommer igen. Du är stark och alldeles ljuvlig!

Många många kramar till min fina Tina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards