Direktlänk till inlägg 7 februari 2011

...för att inte verka helrubbad

Av Beatrice F Wik - 7 februari 2011 20:20


Jag pratade härom dagen om det här med slump/predestination. Jag har haft mina teorier, men idag kan jag nog säga att jag fick ett än tydligare svar. Eller rättare sagt: mina teorier verifierades. Jag har hela tiden trott att det finns en orsak till allt som sker. Dessvärre uppfattar man sällan detta syfte förrän långt efteråt.

I höstas, sa jag till min bästa väninna i samband med något jag inte nu känner för att vara mer tydlig än så här med, att: "Det känns som om jag är färdig nu. Det är fullbordat och jag har gjort vad jag skulle."

 

Min väninna fattade inte alls vad jag pratade om, och det visste jag knappt ens själv. Hade bara en klar och tydlig känsla av att "det är färdigt, nu är det dags att gå vidare."

 

Hörde idag något som gjorde att jag mer eller mindre trillade av stolen. Orden ekade i min skalle "Det är fullbordat nu"  samtidigt som jag ansträngde mig till det yttersta för att hålla masken och inte verka helrubbad. Det är möjligt att jag är helrubbad. Men helt säker på att det finns något mer än det vi ser. Och jag tror knappast att vi går där vi är av bara en slump.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

8 februari 2011 08:52

Men snälla!
Nu är du väl i alla fall ute på gungfly.
Du börjar närma dig den där förfärliga gamla kristna idéen om att Gud har från början valt ut de "kärl som han gjort för att förstöra i sin vrede".
Romarbrevet handlar bl a om predestinationsläran.
Den där förfärliga idéen om att vissa är förutbestämda att hamna i helvetet.
Det är en av de mest ondskefulla religiösa idéerna jag kan hitta. Tänk dig att det lilla nyfödda barnet skulle vara ett kärl som Gud som en demonstration av sin makt och vrede skapat för att förstöra.
Jag antar att det ur sådana tankar hon psykologen Humble skapade den förfärliga idéen om Aniarabarn.

Skärpning alltså.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Beatrice F Wik

8 februari 2011 23:38

Nämen Gubbfan, nu har du alldeles missuppfattat mig. Undrar om vi någonsin kan nå varandra; ateisten och den som tror, men jag gör ett försök.

Kanske var predestination ett felt valt uttryck från min sida. Men jag tror likväl att vi är där vi är av en viss orsak. Denna orsak är inte .... vad ska jag säga... av egoistiska skäl; utan vi går här på jorden för att göra nytta för våra medmänniskor. Om jag nu tar mitt fall:
Jag tror att min mening här är att sprida värme och glädje. Jag är ämnad för det här. Jag är ämnad att undervisa t ex (det finns en bakomliggande tanke med detta- som är större än vad vi vet.) Lik väl är jag ämnad att ge Dig, min bloggkamrat, glädje i form av kommentarer, tankar osv. Jag ger Dig något, och det är därför jag finns här. Jag går på jorden för att tillföra Dig och alla andra jag möter någonting.

Och, ja, jag tror på Det goda. Och Det goda är ingen Gud som demonstrerar sin makt och vrede för att förstöra. Detta är långt ifrån den förlåtande religion jag bekänner mig till.
En straffande Guden som slår dig på fingrarna om du gjort fel... nej det finns inte! Gud sänder ingen till helvetet. För mig är Gud en symbol för det goda. För kärleken.

Och Gubbfan: Inte tusan kan vi bara vara gjorda av materia: Kroppar som dör efter 80-100 år (om vi har tur). Det är klart att det finns något mer!

 
Ingen bild

Miraklet

8 februari 2011 20:33

Tassar förbi och kramar om dig!

Beatrice F Wik

8 februari 2011 23:39

Mmmm, vännen min!!! ;) Jag kramar dig hårt tillbaka!

 
Dina

Dina

8 februari 2011 20:48

*Kommer in och kramas lite*

http://www.dinasblogg.bloggplatsen.se

Beatrice F Wik

8 februari 2011 23:38

Å, så skönt med en kram!!! ;)
Tack, Dina!

 
Gubbfan

Gubbfan" title="http://bloggplatsen.se]Gubbfan[/url]" target="_blank">bloggplatsen.se]Gubbfan[/url]

9 februari 2011 21:06

Klart att vi är här av en viss orsak!
Att jag är här berodde på mina föräldrars önskan att få en dotter också, inte bara pojkar.
Att jag är ett stycke materia som skall brännas upp om 20-30 år räcker för mig.
Jag lever ju nu!
Att jag skall göra allt som står i min makt att göra det bra för andra är självklart. Det kommer liksom ur kunskapen att jag lever. Det räcker.
Evigt liv?
Nja, jag har barn och barnbarn. Jag har förmånen att få kommunicera med unga människor. Mina tankar kanske kan föras vidare. Då lever jag vidare.
Man behöver inte konstra till det hela.

http://Gubbfan. bloggplatsen.se

Beatrice F Wik

9 februari 2011 23:19

Jo, det gäller väl att leva i nuet, ta vara på tiden.

Tänk om jag har fel: Att våra själar inte lever vidare, då är det här allt vi har.

Ja, jag sitter ju inte med något facit. Men jag tror inte att vi bara består av materia.

Hur som helst, Gubbfan: Carpe Diem! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice F Wik - 16 oktober 2015 21:15

  Jag kommer nog aldrig kunna bära en vigselring igen. En tung guldringar på mitt vänstra ringfinger.  För erfaren, för frihetsälskande, för självständig. Jag har erfarenhet av både katter o hundar i mitt liv. Det finns en jättestor skillnad i ...

Av Beatrice F Wik - 10 oktober 2015 22:15

  Tänk att jag såg det på en sekund. Jag såg när du kom- som jag väntat. Fast jag visste inte innan att det var du. Att det var dig jag väntat på. Men du klev in- och jag bara visste, jag såg det i dina ögon, nästan som om det stod skrivet. ...

Av Beatrice F Wik - 30 september 2015 16:45


  Ikväll blir det lite firande av min vackra fantastiska dotter. !8 år av kärlek.    Jag är så glad och stolt att få vara hennes mamma, men jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Hon fyller inte exakt idag även om vi firar lite nu- utan...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:45

    Tiden har gått. Det var tungt det där.. som jag fastnat för dig. Men jag väcker inga lik, det skulle bara vara destruktivt. Ser fram emot nya roligheter, med nya förmågor- nya inressanta människor =)   ...

Av Beatrice F Wik - 19 september 2015 23:00

      Hej igen! :) Länge sedan jag var här, på bloggplatsen.   Lite Eurythmics kanske? "När morgondagen kommer och du kommer att behöva någon att lita på."     ...

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards