Alla inlägg den 14 mars 2013

Av Beatrice F Wik - 14 mars 2013 18:09


Jag kämpar i motvind, känns det som nu. Men jag har lärt mig, att när det är som segast, gäller det att inte tappa modet. Hålla ut. Lite till. Tänka på allt positivt. Bara göra, liksom. Trots att man egentligen inte orkar. Jag ska på begravning imorgon. Min 28-årige fine, vänlige, goe kusin. Roligare kan man väl ha... Ja, det hela är naturligtvis helt fruktansvärt. Ofattbart. Imorgon kommer jag förmodligen att fatta det. Johan finns inte mer. Johan är död. Han kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Inte till detta livet. Det är över för hans del.

Det är trögt nu.


Men jag har, mitt i allt det tröga, något att glädjas över. I samma stund jag härom dagen råkade ut för en annan människas småsinthet, bestämde jag mig: Må jag aldrig någonsin bete mig så där!!! Jag vet att jag haft mina småsinta, missunnsamma dagar, men i denna stund är dessa historia. Man väljer faktiskt själv hur man vill vara som människa.


Jag vet inte om jag är gladast för mannen på bilden, han det står om i artikeln- eller för min egen skull. För att jag har förmågan- trots gnabb som lätt kan uppstå med gamla ex (det här är mina barns far), trots duster, att GLÄDJAS åt den här artikeln i NWT idag- för att det går så bra för honom!!!

Och det var det som var dagens lycka! Å ena sidan: hans framgång i sitt jobb- å andra sidan min LYCKA att kunna VARA GLAD för hans skull- från hjärtat- trots att vi tjafsat, trots att vi inte längre är ett par, trots att vi, som så många andra skilda par, inte dragit jämnt på sistone. :)


Den kvinnan är jag STOLT över att se i spegeln!!! En seger för Bea! ;-)

Och jag är stolt över att mina barns far är så duktig! Grattis skicklige teknikläraren Håkan Funk!!!


Norrstrandsskolans elever fick ta emot blommor, ett diplom och en check på 50 000 kronor från Teknikföretagarnas representant Stefan Westberg. Sedan firades det med tårta.
Norrstrandsskolans elever fick ta emot blommor, ett diplom och en check på 50 000 kronor från Teknikföretagarnas representant Stefan Westberg. Sedan firades det med tårta. Foto: Anders Hanson

Teknikpris till Norrstrandsskolan

KARLSTAD: Belönas med utmärkelsen Årets Teknikutbildning

Få tjejer ger sig in i teknikbranschen.
Det vill Norrstrandsskolan ändra på och för det belönas de med 50 000 kronor.
Publicerad: I går: 16:36 | Uppdaterad: I går: 23:01
 

Det är arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen som delar ut utmärkelsen Årets Teknikutbildning. Priset är till för att uppmuntra initiativ för att stärka teknikundervisningen i skolan.

Totalt 25 grundskolor runt om i landet belönas med 50 000 kronor och Norrstrandsskolan är en av pristagarna.

Vänder sig till tjejer

En anledning till att skolan får priset är, enligt Teknikföretagarnas motivering, att de i första hand vänder sig till tjejer.

Tjejer som ger sig in i teknikbranschen är bristvara och det är något som teknikläraren Håkan Funk vill ändra på.

– Vi började ha teknikkvällar för tjejer här på skolan och intresset var stort, säger han.

Bygger robotar

Norrstrandsskolan har tidigare fått ekonomiskt stöd från olika organisationer och har köpt in avancerad utrustning som eleverna nu använder sig av.

De bygger själva ihop robotar som de sedan via en dator programmerar att göra olika saker. En robot de byggt ihop både dansar och sjunger.

– Pengarna kommer att öronmärkas till teknikundervisningen, berättar Håkan Funk.

Linus Carle
 
 

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards