Alla inlägg den 27 augusti 2009

Av Beatrice F Wik - 27 augusti 2009 23:11


...Neej, det är väl inte direkt Bea i ett nötskal.


Sitter vid datorn och möljer i mig cheez ringz (konstigt namn...) med ena handen samtidigt som jag skriver med andra. Onyttigheter mitt i natten! Usch, jag är ingen hälsomänniska! Det är helt otroligt att jag håller mig så pass smal. Måste bero på Farsans gener; Du har ju genom livet varit supersmal trots att du måste erkänna att du kanske inte direkt levt som Hälsofreaket självt, beträffande matvanor. (För övrigt är du dock fruktansvärt ordningssam och kontrollerad.)


Grönsaker, hur har vi det på den fronten? För att inte tala om rejäl och stadig frukost ;) Kaffe för min del, that's it.


Jag rör i och för sig på mig ganska mycket, men jag tror nog att jag genom mina Wiik-gener helt enkelt blivit utrustad med en rätt snabb ämnesomsättning. Förvisso skulle jag, trots att jag inte är särskilt stor och kraftig, behöva ha lite fason på döfläsket. Tränade jättemycket ett tag (numera promenerar jag bara, vilket nog är bra för förbränningen, men inte för själva figuren) och jag var ju piggare då. Träning ger också en underbar adrenalinkick. Det gäller bara att komma igång. Jag styrketränade (det kan man inte tro om lilla mig, men det är faktiskt sant och det var riktigt härligt...) och kände mig riktigt stark till slut. Nu måste jag ta tag i det här! Kan inte sitta så här och dega... måste ha en kolesterolhalt som är alldeles uppe i skyarna. Hm... inte bra.


Ändring på det här, lilla frun!!! Så här får det inte gå till, då dör vi i hjärtinfarkt innan 45!!!

Av Beatrice F Wik - 27 augusti 2009 21:35


När jag nu ändå är i full färd med musik på bloggen, och är inne på samtal om det oskriva arket, uppväxtmiljö, gener o dyl, måste jag ju bara låta er lyssa på den här låten...ooh, vilken pärla.


För mig är den väldigt speciell. Jag var trött på mina lärarstudier i synnerhet och livet i allmänhet när jag i 20-årsåldern satt på en stadsbuss på väg till en- som jag ansåg i mitt för tillfället mörka sinne- urtist föreläsning.


Men så plötsligt spelades den här låten på radion i bussen och jag fick åter gnistan tillbaka. Jag vet ju varför jag går på de där "trista" föreläsningarna...


Lyssna på texten!!! (Och flickor: Njut av mannen! Vilka ögon, kan förstå att brudarna svimmade i dennes närhet. ;))

Av Beatrice F Wik - 27 augusti 2009 00:46


...Mådde som en urgröpt uppruttnad hyena imorse, sov mellan kräkningarna i förmiddags, vilket betyder att det är kört för mig med nattsömnen. Provade, men nej! Somnar inte. Äter en banan, går upp och tar det lugnt, lyssnar på lite musik... och så ska jag nog somna snart...


Vill dela med mig på bloggen av en av mina förebilder ; Dolly Parton. En underbart härlig kvinna, tycker jag. Jag tycker för övrigt hemskt mycket om countrymusik. Dolly har gjort så mycket bra, Jolene är nog en av hennes allra bästa, och kanske mest kända?


 Hon har en sångröst som jag skulle betala mycket för, och hon har förmågan att se sig själv med ironi, humor och distans. Det är inte så många som fixar det. "Att se så här billig ut, det är hur dyrt som helst!"


Sedan får man tycka vad man vill om jättetuttar och överdramatiserat utséende. Hon kan sin sak. Tycker jag. Hon kan skriva och sjunga. J-igt bra dessutom.


Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards