Alla inlägg den 26 september 2013

Av Beatrice F Wik - 26 september 2013 19:14


Snart har ytterligare en arbetsvecka passerat, då.

Jag har haft feber och varit dålig, men är nu lite bättre. :)

Innan jag blev sjuk hann jag med både föräldramöte för dottern och utvecklingssamtal för sonen.

En mycket speciell känsla att komma till dotterns gymnasieskola och känna atmosfären på Älvkullen; en av tradition gammal gymnaieskola för tekniker. Träffade flera föräldrar som själva gått där för x antal år sedan och de var sentimentala samtidigt som de bar på en stolthet över skolan och tiden där, och en härlig vi-känsla. Det är ju en tuff utbildning- vilket brukar generera stolthet och stark gemenskap. Nu mera är det ju många tjejer som fastnat för teknik, matte och naturämnen, men fortfarande är killarna dominerande i antal.

Min dotter verkar mycket nöjd hittills och jag kände en viss saknad efter min tid som gymnasielärare (nu är jag på grundskolan) men var tid har sitt. Sina glädjeämnen och sina sorger och jag är glad över det jag har just nu.

Det värsta man kan göra är att börja gå tillbaka, alltför grundläggande, i tiden tankemässigt, börja rota i det som redan är historia. Låt minnen vara minnen. Då var då. Nu är nu. Det som är gjort är gjort. Misstag man gjort kan man inte få ogjorda. Det gäller bara att lära sig accaptera att det blev som det blev. Se framåt- göra om, göra nytt av sådant som blivit fel. Gör om, gör nytt, gör rätt! Och var inte rädd att göra fel; det är av misstagen vi lär oss, ju! :)

Man kan inte heller längta efter tider som svunnit. (För mycket har ju varit bra i det som varit också...)De har ju redan passerat.

Snart, sååå snart är 2013 historia med.

"Minns gårdagen, dröm om morgondagen- men lev idag!"

(Slarvmaja bryr sig inte om källa just nu.)  =)

Och min son har börjat på högstadiet. Var på utvecklingssamtal med honom härom dagen och det gläder mig något oerhört att det går bra för honom i skolan, också. Han är skötsam och är en fin kamrat, har inga problem kunskapsmässigt, mår gott och har funnit sig i den nya klassen.

Det är precis allt, och lite till... jag någonsin kan begära <3

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Ovido - Quiz & Flashcards