Alla inlägg under januari 2011

Av Beatrice F Wik - 14 januari 2011 23:59


-Änglagård.

Såg den ikväll och den var att rekommendera. Ettan minns jag jättetydligt, trots att det var hemskt längesedan jag såg den, tvåan kommer jag inte ihåg så mycket av, faktiskt- förmodligen var den sämre. Men Tredje gången gillt tyckte både jag och min tonårsdotter var jättebra. Det är så kul att ta med sig Elinor på bio på fredagkvällen. Käka pizza och se filmer vi båda uppskattar. Jag må ju säga att när barnen börjar växa upp och man kan göra saker tillsammans, som båda har samma utbyte av... jag tycker det är jättekul! Slår definitivt småbarnsåren med hästlängder. Men så är väl livet: man förändras, liksom med uppgiften, ser saker ur nya perspektiv.

Sedan är det väl olika hur man är; jag vet att vissa tyckt att olika milstolpar i barnens uppväxt känns vemodiga: "Nu är han ju inte liten längre", exempelvis när ungarna börjat skolan, gått ur 9:an osv. Så har jag hittills aldrig sett på saken. Jag vill hela tiden framåt, det är bara kul att se hur de utvecklas, det är ju liksom tidens gång...


Ååå, vad jag kommer ifrån ämnet! Filmen tänkte jag ju berätta om...

Som sagt: Jag tycker att du ska se den! Som vanligt vad gäller Colin Nutleys filmer var den... hm... fastnar här. Jag vill säga att den ger livslust. Mänsklig, varm, beskriver livet så som det är rätt över, vackert med sorger, skönhet, glädjeämnen och hela köret. Helena Bergström både skrattar och gråter, som vanligt i sina filmer. Precis så som livet är. Jag tycker hon är härlig!!! Hon är inte direkt vacker, men hon är mänsklig, vilket väger ännu tyngre.


Och denne Richard Wolf, Zack. Han är ju bara helt underbar. Han är en sådan man älskar eller hatar, sällan mitt emellan. Jag tillhör kategorin som älskar honom. (ja, det lät allt det... men ni förstår vad jag menar.) Hans udda, färgstarka personlighet. Jag tycker t o m om hans utseende: lång, gänglig, mörk och svartklädd. Sminkad till på köpet!!!  =) Jag har alltid uppskattat människor som sticker ut lite från "normalnormen". Original, ingen trist kopia, inte "som alla andra".


På tal om original:

Läste om rockkungen himself (enligt min åsikt): En av de största, framför allt som musiker, men också till viss del som författare: Ulf Lundell, härom dagen i Aftonbladet. Jag blev uppriktigt stött, när jag läste om hur journalisterna hängt sig på hans dörr, med anledning av att han ställt in sin vinterturné pga av sjukdom. (Synd, förvisso. Jag hade tänkt se/lyssna på hans konsert i Karlstad i februari, men skit samma.)

Han hade inte öppnat när de ringt på förrän efter ett tag, då var han på väg till läkaren. "Utarbetad" var allt han sagt.


Inget konstigt med det, tycker säkert de som inte vet vad han snackar om. Är man utarbetad till den grad att man ställer in en hel turné, är det ingen lek. Tro mig, jag vet. Nu är ju jag- tyvärr, eller lyckligtvis i det här fallet- inte en rockkung, utan bara en vanlig lärare, men jag har just gått igenom det där, och hoppas att jag är på väg upp.

Fuck, för att ha journalister hängande på sig i det läget, säger jag bara. Som studerar varje steg man tar och hänger sig på och fläker upp.


Han hade isolerat sig i sitt ensliga hus, stod det, och det är precis så man gör. Isolerar sig. Jag pratade över huvud taget bara med en handfull personer, skulle aldrig ha orkat med att "bara kallprata" med någon ytlig kontakt (det här låter superunderligt nu, men så var det) och var hyperkänslig för alla former av ifrågasättande. Rockkung och pengar i all ära, men just i detta sköra läge är vi bara människor, känsliga och sårbara- det är en del av tillståndet, så jag kan inte låta bli att bli förbannad på att journalisterna inte bara lämnar karln ifred.


Nåväl.


Sov Gott, go Vänner!

Av Beatrice F Wik - 6 januari 2011 00:30

   

Ingen julälskare:(

Hualigen, folk i huset... och högljutt är det. Nisse gillar inte att få besök. Då lägger han sig, som här, på sängen, långt ifrån allt ståhej, eller ännu hellre UNDER.




   

Granen klädde Gabriel helt själv i år. Inte så illa, va?




     

Jag och mina barn.

Elli, med sin fina systemkamera i spegeln, och tomtenissen Gabbe :) 


...Men nu är glada julen slut, slut, slut!!!

Julegranen kastas ut, ut, ut!!!

 

Ha en fin trettondag!


Av Beatrice F Wik - 5 januari 2011 00:14


... brukade vi säga hemma när jag var liten om horoskopet i tidningarna, som man alltid läste, men som aldrig stämde. Jag är oxe till mitt allmänna tecken, och njaa... tycker inte att det stämmer så bra.

Man kan uppenbarligen räkna ut det där mer exakt (har jag fått lära av min vän Miraklet) om man vet tidpunkt och var man är född. Då får man månens stjärntecken, och här känner jag igen mig helt- Fast blyg vet jag inte om jag kan påstå att jag är...


Jag är i alla fall- mer precist- kräfta.

Mycket mer passande för mig.

 

Om Kräftan

KräftanKräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnestämningar kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att vissa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar.


Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé.


Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida.


Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner.

Kräftans bra egenskaper

Starka föräldrainstinkter
Vänlig och omtänksam
Mycket romantisk och sexig
Ekonomiskt och huslig
Har en livlig fantasi
Är tillgiven, trogen och beskyddande som partner

Kräftans mindre bra egenskaper

Hyperkänslig och lättstött
Ganska ombytlig och lynnig
Osäker och slarvig
Kan bli en klängranka
Hemlighetsfull och sluten
Kan vältra sig i självömkan


Passande yrken:

Sjuksköterska, lärare, kurator


Ja, det var definitivt jag, det där. Vad lustigt...


Eller vad säger ni kamrater?

Av Beatrice F Wik - 4 januari 2011 18:56


Inlägget jag skrev igår var latin. Jag hade svårt att sova och roade mig med att försöka säga en sak på latin. Översatte steg för steg.

 Ville se om någon lyckades luska ut vad jag ville säga och jag tror att Miracle var närmast!!!


Dock undrar jag, när jag sedan översatte det jag skrivit, tillbaka till svenska, som helhet via Google (det blev som följer:) om de gamla romarna förstått vad jag ville säga. Så här blev det:


Jag var på bio Gabriel, dagen innan. Såg Harry Potter och Fenixorden av helgonen. Gabbe Du har sett det verkade mina argument är kanske mindre film faktiskt, men som en spännande och det är tungt. Och lite ledsen ena sidan ...


Denna dag lider mot sitt slut. Sweet Suss är kanske redan i och jag är inte nu. En ganska stor del av dagen:

 

 ... Du i natt i sömnen förlust. Hur, bara hade kul och det kommer att bli.

 

Fast du kan läsa här!
är du banne inte att det är en ond detta anförande talade han om den romerska 2,000 år. Nu utdöda.

 

Du är bra;)


 Jag döööör!!!!

Sitter verkligen och skrattar högt nu!!!!


Ville berätta att Gabriel och jag varit på bio (ja, ungefär det där jag skrev i nedanstående inlägg.) Att filmen var spännande och lite sorglig.

Att jag inte kunde sova...


Vidare undrade jag i slutet om du fixade att läsa detta, som är latin, ett utdött språk som de gamla romarna talade för 2000 år sedan.

Då är du inte dålig;)



Hur knasigt kan det bli, liksom?!

Ganska roligt, dock.

Och Miracle är duktig...


En viss förståelse får man dessutom för att det inte alltid är enkelt för invandrare att göra sig förstådda på ett nytt språk. Trots att man kan vissa ord och fraser rätt okej, så kan det bli helknäppt när man försöker sätta ihop det.


 

Av Beatrice F Wik - 4 januari 2011 01:53

Gabriel adii Cinema nudiustertius. Saw Harrius Potter et sanctorum capitaliter. Vidisti eam Gabbe magna videbatur fortasse minus ratio mea film re, sed id et excitantis gravem. Et paulo tristis una parte ...


Hodie ad exitum vergat. Dulce fortasse iam suss et ego non nunc. Pulchre multum diei:

 
... Te nocte dormiens molestiam. Quo modo iustus had fun erit.

 
Fixed legas this!
Tunc you're tam non cruentum malum est Hoc sermone locutus 2.000 Romani annos. Iam extinctae.


Ut bonus es! ;)

Av Beatrice F Wik - 4 januari 2011 00:06


Nu har jag rensat ut julen! Ajöss med tomtar och adventsstakar- bort ska de i mitt hus, så snart nyårshelgen är över. Här lyser knappast något vemod över att julen är slut: Nu ser jag fram emot våren!!! In med färgglada tulpaner i blomvaserna och ut med hyacinter och amaryllis!

 

Julgranen står dock kvar (vi får väl ha någon form av julgransskakning- heter det så, förresten- det kändes fel!!!???) och de rödrutiga gardinerna hänger kvar i köksfönstret. De kan få hänga kvar ett tag till.

 

Gabriel och jag var på bio härom dagen. Såg Harry Potter och dödsrelikerna. Har ni sett den? Gabbe tyckte den var jättebra, kanske inte riktigt min typ av film egentligen, men den var både spännande och effektfull. Och lite sorglig, vid ett tillfälle...


Den här dagen lider mot sitt slut. Kanske sussar du sött redan; det ska jag också göra snart. En härlig avslutning på dagen:


Några visdomsord

Håll ditt huvud högt!

Räta på dig!

Du kan klara av det!

Det blir mörkt ibland,

men morgonen kommer.

HÅLL HOPPET LEVANDE!

 

 /Jesse Jackson

Av Beatrice F Wik - 3 januari 2011 00:59


bloggplatsen.se!!!???

 

&qout eller något liknande står det här och var i mina kommentarer.

Tidigare från läsares, fattade inte alls vad de menade, men nu smög sig denna skit också in i mina egna.


Står det &quot eller vad tusan det är, så är det inte kommentatören som skrivit det, utan det blir bara så av sig självt.


SÅ STYGGT!!!

Av Beatrice F Wik - 3 januari 2011 00:00

...rostar aldrig.


I alla fall inte om den är äkta.

Oäkta metaller rostar sönder, allt eftersom tiden går. Men de ädla, de står sig.

Jag besökte en gammal vän idag, som jag inte sett på flera månader. Inte sedan i somras, tror jag? Hualigen, vad dagarna svinner! Men "gamle Muppen" ger mig alltid samma positiva energi. Om du läser: Det var så roligt att återse dig!!! Och du är ett jäkla tekniksnille!!! :) Merci.


Jag kan egentligen inte franska. Läste tyska i skolan. Så jag vet faktiskt inte varför jag skrev på franska nu. Jag kan det ordet. Och den frasen, som alla kan. Lite uttjatad. Fick ett så roligt, gravallvarligt svar när jag vid ett tillfälle drog den för en franskinfödd kamrat. Den där... ni vet... "Vill du sova med mig?" fast på franska, då. Kamraten svarade bara: "No, merci" som om inget hänt och lämnade rummet! =) Jag antar att han hört den sju hundra gånger från svenskor som inget annat kan. På franska, alltså.


Så är det, så blir det...

Sov Sött! ;)

Presentation


-beabloggar-
Av Beatrice F Wik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Annat språk


Skapa flashcards